Acasă Politica Deputatul PNL Timiş Pavel Popescu anunţă sesizarea CCR privind repatrierea aurului

Deputatul PNL Timiş Pavel Popescu anunţă sesizarea CCR privind repatrierea aurului

478
DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Timiş, Pavel Popescu, a anunţat că liberalii vor sesiza CCR, după ce parlamentul a adoptat proiectul de repatriere a rezervelor de aur ale României din străinătate.

El spune că PSD se foloseşte de un populism ieftin pentru care poate fi periculos pentru România, în viitor, şi că trebuia cerută opinia BNR; iar în absenţa acesteia, adoptarea proiectului de lege ar fi neconstituţională.

“Vorbim despre un proiect de lege care are un populism aparte în aceste zile, pentru că suntem în campanie electorală. (…). Este un proiect care pare că în viitor ar putea deveni periculos pentru această ţara, aşa cum sunteţi cu toţii în această guvernare. Rezervă de aur reprezintă credibilitatea acestei ţări, nu credibilitatea PSD sau a colegilor din comisia de buget-finanţe sau a lui Teodorovici. Ca să treceţi acest proiect de lege trebuia să faceţi un lucru simplu, să obţineţi opinia BNR. Nu aţi făcut acest lucru”, spune Popescu.

Pentru că nu au avut opinia BNR, liberalul consideră că trecerea proiectului prin parlament a fost “în mod ilegal şi îl vom contesta la Curte”.

“Ştiţi care sunt cele trei ţări care şi-au repatriat în mod total rezerva de aur? Venezuela, Turcia şi Ungaria. Din modul de comportament politic pe care îl practicaţi este perfect raţional să vă aliniaţi cu aceste trei ţări”, a declarat Pavel Popescu, adresându-li-se celor din coaliţia majorităţii parlamentare.

 

Comentarii

comentarii