Acasă Politica Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis: ”Cel mai grav este faptul că...

Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis: ”Cel mai grav este faptul că după 15 mai, din cauza acestei incompetenţe criminale a Guvernului, românii vor putea să iasă pe stradă fără restricţii şi fără să ştie ce trebuie să respecte”

2036
DISTRIBUIȚI

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, spune că, din cauza “incompetenţei criminale” a Guvernului, după 15 mai românii vor putea să iasă pe stradă fără restricţii şi fără să ştie ce reguli trebuie să respecte, explicând că proiectul de lege cu măsurile care vor fi aplicate în cadrul stării de alertă, adoptat în cadrul şedinţei de luni, nu va putea intra în vigoare de vineri deoarece este nevoie de un termen de două zile pentru a putea fi atacat la Curtea Constituţională şi apoi de trei zile pentru a intra în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial.

Alfred Simonis a afirmat, luni, că premierul este incompetent şi nu are cunoştinţe elementare cu privire la Constituţie.

 “Astăzi l-am auzit pe premier spunând faptul că au depus un proiect de lege care aşteaptă să fie trecut de urgenţă prin Parlament, în ziua de joi, astfel încât vineri să fie promulgat de preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial. Simt nevoia să îi spun premierului nu doar că este incompetent, dar habar nu are cunoştinţe elementare cu privire la Constituţie şi vă spun aici că articolul 84 din Constituţie, conform acestui articol, după adoptarea proiectului de lege, în cele două camere ale Parlamentului este nevoie de un termen de două zile pentru a lăsa termen de contestare la Curtea Constituţională”, a spus liderul deputaţilor PSD.

 El a precizat că apoi este nevoie de trei zile pentru a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.  

“După aceste două zile, după ce preşedintele publică conform articolului 78 din Constituţie e nevoie de trei zile pentru a intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă că practic din data de 15 nu vom mai avea niciun fel de restricţii în România pentru că acest guvern în loc să se ocupe din timp de redactarea şi de depunerea unui proiect de lege în acest sens, pierd vremea angajând chelneri şefi de spitale, făcând achiziţii la dublu sau la triplu preţ şi nu se ocupă de fel de adevăratele probleme ale României. Guvernul a refuzat constant în ultimele săptămâni să dialogheze cu Parlamentul. Faptul că sunt incompetenţi este extrem de grav, faptul că sunt şi făloşi şi nu încearcă să comunice cu cei care se pricep la legislaţie, este cu atât mai grav”, a mai spus Simonis.

 El a menţionat că Parlamentul trebuie să vadă dacă acest proiect de lege respectă drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

 “Guvernul ne cere, de asemenea, să votăm această stare de urgenţă. Trebuie să vedem în primul rând dacă se respectă drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. De asemenea, trebuie să vedem dacă nu se dă drumul din nou liber la achiziţii făcute de la clientela de partid, cum există exemple numeroase în acest sens, la preţuri trucate, la achiziţii trucate. Cel mai grav este faptul că după 15 mai incompetenţa criminală a Guvernului, din cauza acestei incompetenţe criminale, românii vor putea să iasă pe stradă fără restricţii şi fără să ştie ce trebuie să respecte”, a mai explicat Simonis.

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, că a fost adoptat proiectul de lege care prevede măsurile ce vor intra în vigoare după 15 mai, în cadrul stării de alertă, printre acestea aflându-se obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise, faptul că restaurantele şi mall-urile rămân închise, că firmele trebuie să instituie programe individualizate pentru angajaţi, astfel încât între salariaţi să se asigure existenţa unui interval de o oră la începerea şi la terminarea programului de muncă, într-o perioadă de trei ore.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii