Acasă Actualitate Deputatul PSD Matei Suciu: ”Primăria Timişoara are datorii de 200 de milioane...

Deputatul PSD Matei Suciu: ”Primăria Timişoara are datorii de 200 de milioane de euro către firme”

791
DISTRIBUIȚI

Pesediștii din Timiș sunt îngrijorați de suma enormă pe care Primăria Timișoara o datorează firmelor cu care are sau a avut contracte/ Deputatul Matei Suciu a declarat joi că are semnale de alarmă din mediul economic, de la întreprinzătorii privați. Primăria Timișoara are în acest moment facturi neachitate care însumează 200 de milioane de euro, a mai declarat Suciu. El spune că administrația locală nu gestionează cum trebuie banii timișorenilor. Pe de altă parte, consilierii PSD Timişoara vor să facă lucruri bune pentru oraş, dar sunt unele obstacole care provin din interiorul primăriei, între care faptul că aleşii locali nu primesc la timp proiectele pentru a le studia, iar în necunoştinţă de cauză, nu-şi pot da votul.

“Colegii mei au semnalat că o parte din proiecte, deşi sunt importante, nu sunt foarte urgente şi pentru ca un lucru să fie bun, trebuie să fii informat. Sunt proiecte importante, dar nu urgente. Noi, consilierii PSD, de câte ori au fost şedinţe deîndată, am participat pentru a asigura cvorumul (…), dar poate ne vom abţine la vot, ca şi până acum, dacă vom considera că nu este lucru bun”, afirmă consilierul local PSD, dr. Octavian Mazilu.

El a mai spus în conferinţa de presă de joi 8.11.2018 de la sediul PSD Timiş că oraşul are mai multe probleme care ţin de sănătatea publică, între care salubrizarea şi dezinsecţie.

“Avem problema expirării contractului cu RETIM şi ceea ce înseamnă curăţenia. A fost lăsată pe umerii Horticultura, care nu este o firmă specializată, nu are personalul şi utilajele calibrate pentru volumul de muncă. Vremea este frumoasă şi acum e bine, dar pe măsură ce înaintăm, se adună frunze, mizerie şi va fi groaznic. Sperăm ca Horitcultura să-şi ducă la bun sfârşit munca, deşi voiam o firmă de specialitate”, a afirmat Mazilu.

El a amintit şi absenţa contractului de dezinsecţie care a fost şi a afirmat că perioada în care se mai pot înregistra boli provocare de intecte s-a prelungit datorită timpului frumos.

“Suntem îngrijoraţi că în oraş nu mai avem aceste două servicii eficiente. Apoi, licitaţia de deszăpezire. Unele ierni nu au fost foarte grele, dar cele 1300 de străzi pot crea probleme, mai ales că în Timişoara există multe maşini şi nu se poate face o deszăpezire eficientă pe toate străzile. Pe 4 decembrie este programată procedura de achiziţie publică, dar şi aici e o întrebare, dacă se va solda licitaţia cu un prestator de servicii capabil să facă faţă unei eventuale ierni grele sau nu. Sunt probleme, iar PSD Timişoara vrea ca toate lucrurile să pornească în mod profesionist”, a afirmat Octavian Mazilu.

Comentarii

comentarii