Acasă Administraţie Deratizare, timp de două săptămâni, începând de marți, în Timișoara

Deratizare, timp de două săptămâni, începând de marți, în Timișoara

DISTRIBUIȚI
primaria resita deratizare

Începând de marți, 17 noiembrie, până luni, 30 noiembrie, se vor face acțiuni de deratizare a spațiului public în Timișoara, în baza contractului semnat de primărie cuS.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiești pe 28 aprilie 2020. Perioada ar putea fi prelungită, în funcție de condițiile meteorologice.

„Produsul folosit este DerationPellet, având substanță activă Bromadiolone pentru combaterea rozătoarelor;  Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole),Tip 14(Rodendicide) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii .

Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a rozătoarelor”, transmite, printr-un comunicat de presă, directorul Direcției de Mediu din Primăria Timișoara, Adrian Bere Semeredi.

Conform prevederilor HCL nr. 371/2007 modificată şi completată, cap. VI, Reglementări privind combaterea vectorilor – rozătoare, insecte, dăunători – pe raza Municipiului Timişoara, art. 24, cetățenii trebuie să respecte câteva măsuri. Redăm articolul respectiv:

„constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

a)      neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;

b)      neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc;

c)      neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie,  odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu”.

Comentarii

comentarii