Acas─â Actualitate Deschiderea anului universitar 2021 -2022 la UVT are loc luni, hibrid, cu...

Deschiderea anului universitar 2021 -2022 la UVT are loc luni, hibrid, cu patru evenimente speciale

203
DISTRIBUIȚI

Prima zi a anului universitar se celebreaz─â la Universitatea de Vest din Timi╚Öoara prin patru evenimente speciale – momente de re├«nt├ólnire, premiere, inaugurare ╚Öi s─ârb─âtoare prin muzic─â. Pe parcursul zilei de luni, 27 septembrie, la Universitatea de Vest din Timi╚Öoara, vor avea mai multe evenimente speciale prin care se va marca deschiderea anului universitar 2021-2022 ├«ntr-un format creativ.

Primul dintre evenimentele majore din programul zilei de luni va fi  Festivitatea de deschidere a anului universitar 2021-2022. Aceasta va începe de la ora 10 și se va desfășura pe scena amplasată outdoor lângă sediul principal UVT (V. Pârvan nr 4, parcarea principală), dar va putea fi urmărită și în transmisie live pe pagina de facebook a UVT  (https://www.facebook.com/uvtromania).

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: ÔÇ×V─â invit─âm s─â participa╚Ťi la s─ârb─âtoarea prilejuit─â de deschiderea anului universitar la Universitatea de Vest din Timi╚Öoara, un eveniment ├«n care vor fi prezente personalit─â╚Ťi de marc─â ale comunit─â╚Ťii academice ╚Öi timi╚Öorene, acompaniate de reprezentan╚Ťi ai principalilor parteneri strategici ai UVT, din mediul de business ╚Öi din institu╚Ťii publice. ├Än acest moment de ├«ncepere a primului semestru din noul an universitar ne vom ├«nt├ólni cu mul╚Ťi dintre tinerii olimpici talenta╚Ťi, pe care ├«i vom invita pentru o meritat─â premiere festiv─â. Dialogul nostru va fi ├«nso╚Ťit de acordurile cunoscute ale imnului Gaudeamus, dar ╚Öi de un film de prezentare a centrului universitar timi╚Öorean, o produc╚Ťie UVT prin care ne dorim s─â ar─ât─âm tinerilor ÔÇ×bobociÔÇŁ din anul ├«nt├ói, dar nu numai lor, ce surprize frumoase ├«i a╚Öteapt─â ├«n Timi╚Öoara ╚Öi ├«n universitatea noastr─â, care le va fi a doua cas─â de acum ├«nainte. V─â a╚Ötept─âm pentru un ├«nceput creativ ╚Öi entuziast!ÔÇŁ

Pentru c─â ÔÇ×La UVT, Cultura este Capital─â!ÔÇŁ, al doilea eveniment de v├órf al zilei de 27 septembrie va cuprinde premierea c├ó╚Ötig─âtorilor┬áConcursului de Traducere din poezia hispanic─â, la care vor participa ES, domnul Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Spaniei la Bucure╚Öti, reprezentan╚Ťi diplomatici ai ╚Ť─ârilor europene partenere vorbitoare de limb─â hispanic─â, dar ╚Öi reprezentan╚Ťi ai conducerii UVT ╚Öi ai Facult─â╚Ťii de Litere, Istorie ╚Öi Teologie din UVT. Programul acestui moment de premiere va debuta de la ora 11.15, ├«n amfiteatrul A01 (├«n care, conform regulilor ├«n vigoare, se vor respecta m─âsurile de protec╚Ťie, conform cu Hot─âr├órea nr. 70 din 16.09.2021 a CNSU, cu un num─âr maxim de 40 de persoane prezente ├«n spa╚Ťiul amfiteatrului).

Al─âturi de partenerul strategic de lung parcurs, Nokia Rom├ónia, UVT a reu╚Öit proiectarea ╚Öi dotarea unui spa╚Ťiu de cercetare, testare ╚Öi inovare tehnologic─â, denumit┬álaboratorul NOKIA, ├«n care noile genera╚Ťii de studen╚Ťi ╚Öi cercet─âtori au acces la o platform─â tehnic─â inovativ─â aflat─â la standardele mondiale ale domeniului. Inaugurarea acestui nou spa╚Ťiu al ╚Ötiin╚Ťei ╚Öi cercet─ârii va avea loc ├«ncep├ónd cu ora 13 (Laboratorul 031, noul Laborator NOKIA), ├«n cel de-al treilea eveniment al zilei.

Despre laboratorul NOKIA din UVT, reprezentan╚Ťii NOKIA Rom├ónia transmit: ÔÇ×├Än contextul epidemiologic actual, Nokia ╚Öi-a men╚Ťinut sprijinul pentru mediul academic sus╚Ťin├ónd educa╚Ťia online prin adaptarea con╚Ťinutului curiculei ╚Öi modalit─â╚Ťilor de predare, f─âr─â a renun╚Ťa la niciuna dintre activit─â╚Ťile cu ╚Öi pentru studen╚Ťi. Inaugurarea acestui laborator reprezint─â ├«nc─â o dovad─â a implic─ârii ├«n perfec╚Ťionarea genera╚Ťiilor urm─âtoare prin sus╚Ťinerea educa╚Ťiei. Acest demers este unul c├ót se poate de firesc av├ónd ├«n vedere parteneriatul strategic pe care Nokia ├«l are cu Universitatea de Vest din Timi╚Öoara. Suntem ├«nc├ónta╚Ťi s─â venim ├«n sprijinul Universit─â╚Ťii prin echiparea acestui spa╚Ťiu de studiu la standarde moderne. Pe l├óng─â aceasta, Nokia continu─â s─â fie al─âturi de studen╚Ťi, prin cursurile puse la dispozi╚Ťia acestora, facilitarea accesului la hub-ul de cercetare ╚Öi inovare care este Nokia Romania Garage, prin programe de internship ╚Öi prin mentorat ├«n cadrul lucr─ârilor de diplom─â, practic─â de var─â sau a proiectelor colective.ÔÇŁ

Evenimentul din finalul zilei de deschidere a anului universitar la UVT este dedicat ├«ntregii comunit─â╚Ťi din UVT, ca ╚Öi comunit─â╚Ťii timi╚Öorene, ├«n general,┬áFestivalul ÔÇ×UNIVIBES by UVTÔÇŁ.

├Äncepem anul universitar cu for╚Ťe proaspete ╚Öi energie!

Participarea la toate evenimentele organizate ├«n spa╚Ťii ├«nchise din UVT este permis─â pentru persoanele care: sunt vaccinate ├«mpotriva virusului SARS-CoV2 ┼či pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau prezint─â rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infec┼úia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, sau au rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infec┼úia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, sau care se afl─â ├«n perioada cuprins─â ├«ntre a 15-a zi ┼či a 180-a zi ulterioar─â confirm─ârii infect─ârii cu virusul SARS-CoV-2).

 

Comentarii

comentarii