Acasă Eveniment Descinderi la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara. Cadre didactice, suspectate de...

Descinderi la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara. Cadre didactice, suspectate de luare de mită

DISTRIBUIȚI

usab timisoaraMai multe cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAB) din Timişoara sunt suspectate de fapte de corupţie, întrucât ar fi luat mită de la studenţi pentru a-i trece examenele.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descins, miercuri, la USAB Timişoara, pentru a aduna probe. Potrivit unor surse judiciare, sunt vizaţi şefi de lucrări, un asistent şi un profesor, care ar fi primit câte 50 de euro de la fiecare student care voia să treacă mai uşor prin examenele din iarnă. Procurorii au început urmărirea penală în acest dosar, urmând ca suspecţii să fie puşi sub acuzare după finalizarea percheziţiilor, susţin sursele citate.

Anchetatorii au început perchezițiile în mai multe birouri de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare (TPA). De asemenea, sunt căutați mai mulți profesori care ar fi primit în repetate rânduri șpăgi de la studenți. Ancheta îi vizează pe s.l.dr.ing. Flavius Berbentea, membru în Consiliul Facultății TPA, prof.dr. Adrian Băneș, directorul Departamentului de Științe Exacte al USAMVBT și asist.ing. Lucian Georgescu. Procurorii au percheziționat și biroul lui Adrian Stancu, asistent universitar și șef lucrări la disciplina de Anatomie patologică şi Medicină Legală.

Comentarii

comentarii