Acasă Eveniment Descoperire șocantă: Bărbatul decapitat cu drujba la Sânandrei, trimis la culcare de...

Descoperire șocantă: Bărbatul decapitat cu drujba la Sânandrei, trimis la culcare de polițiști după ce a sunat la 112

DISTRIBUIȚI

Oribila crimă cu drujba de la Sânandrei (Timiş) putea fi prevenită dacă poliţistul care a primit un apel la 112 chiar de la victimă ar fi trimis un echipaj la faţa locului.

Potrivit unor surse, bărbatul decapitat cu drujba pe 31 ianuarie 2019 ar fi sunat disperat la numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor, după ce criminalul înarmat cu o drujbă a început să îi taie uşa de la intrare.

Surse judiciare din cadrul anchetei spun că Mihai Laiu, bărbatul ucis la Sânandrei, a sunat la numărul unic de urgenţă 112, cu câteva zeci de minute înainte de oribila crimă, iar apelul lui a fost redirecţionat către un poliţist.

Agentul i-ar fi spus victimei să se ducă la somn pentru că sunetul de drujbă se aude, cel mai probabil, de la un vecin care taie lemne.

În realitate, sunetul de drujbă se auzea de la criminalul care tăia uşa de la intrarea în casa lui Mihai Laiu.

După câteva zeci de minute, Laiu a fost tăiat cu drujba, alergat în curte şi decapitat de Doru Sebastian Munteanu.

Criminalul a fost prins de polițiști la scurt timp după oribila crimă, plimbându-se plin de sânge cu drujba în mână pe stradă. Potrivit anchetatorilor, cei doi s-ar fi certat de la o mașină pe care victima i-ar fi vândut-o autorului crimei. Nemulțumit că vechiulul are defecțiuni, criminalul l-a somat de mai multe ori pe vânzător să îi restituie banii, însă acestaa refuzat, astfel că păgubitul a luat legea în propriile mâini și a decis să îl ucidă pe bărbat.

În prezent, o anchetă internă a fost demarată la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, iar poliţistul care l-a trimis pe bărbatul decapitat să se culce ar urma să fie mutat disciplinar de la 112.

“În urma comiterii faptei, conducerea IPJ Timiş a declanşat verificări interne, privind activităţile specifice desfăşurate ante şi post eveniment, dar şi cu privire la modul de acţiune al tuturor poliţiştilor, de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la faţa locului. În urma verificărilor, s-a stabilit că, în urma primului apel la 112, nu a fost direcţionat echipaj la faţa locului, de către dispecer. Ulterior, la al doilea apel, după 7 minute, a fost trimis un echipaj, care a constat omorul şi a identificat şi imobilizat autorul faptei. La data de 21 februarie a.c., conducerea IPJ Timiş a declanşat cercetarea prealabilă faţă de poliţist, totodată fiind sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu privire la săvârşirea infractiunii de neglijenţă în serviciu, de către poliţist”, se arată într-un comunicat al IPJ Timiş.

De altfel, aceasta este singura sancţiune cu care agentul s-ar putea alege.

Comentarii

comentarii