Acasă Eveniment Descoperire uluitoare făcută de salvamontiști pe Vârful Țarcu – Video

Descoperire uluitoare făcută de salvamontiști pe Vârful Țarcu – Video

1787
DISTRIBUIȚI

Salvamontiștii din Caraș Severin au descoperit o urnă mortuară îngropată pe vârf de munte, în timp ce schimbau un marcaj de pe piscul Țarcu, în Carpații Meridionali.

„Când mergi pe munte ești pregătit să întâlnești necunoscutul și eventualele surprize. E ceva unic ce am găsit noi la amplasarea stâlpului cu tablă de pe Vf Țarcu. Oarecum a fost șocant să găsim această urnă mortuară. Desigur am respectat dorința defunctului și urna a fost așezată într-un loc unde poate să rămână pe veci fără să mai poată fi deranjat”, au scris salvamontiștii pe Facebook, unde au postat și un video. Ei au mai precizat că nu au pus urna în același loc, tocmai pentru a nu mai fi găsită din greșeală.

Cand mergi pe munte esti pregatit sa intalnesti necunoscutul si eventualele surprize .E ceva unic ce am gasit noi la amplasarea stalpului cu tabla de pe Vf Tarcu .Oarecum a fost socant sa gasim aceasta urna mortuara .Desigur am respectat dorinta defunctului si urna a fost asezata intr-un loc unde poate sa ramana pe veci fara sa mai poata fi deranjat .( nu in pozitia din film)

Publicată de Serviciul De Voluntariat Montan pe Duminică, 12 iulie 2020

Descoperirea a fost făcută în timp ce înlocuiau indicatorul de pe Vârful Țarcu.

Potrivit inscripției de pe urnă, în ea se află posibil rămășițele unui anume Petr Zelinka, care a trăit din 1976 până în 2019.

Vârful Țarcu este unul dintre cele trei piscuri din Munții Țarcu și are înălțimea de 2.190 m. Masivul Țarcu face parte din Carpații Meridionali.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii