Acasă Actualitate Deșeuri aruncate din căruță, ziua în amiaza mare, la Timișoara

Deșeuri aruncate din căruță, ziua în amiaza mare, la Timișoara

316
DISTRIBUIȚI

Cu ajutorul camerelor de supraveghere, a sesizărilor făcute de cetățeni și a patrulelor proprii, polițiștii locali din Timișoara au aplicat, în ultimele zile, alte patru sancțiuni pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public. De această dată, locațiile unde au fost depistate aceste cazuri au fost străzile Ovidiu Balea, Căpitan Damșescu cu Ion Barac, I. Preyer și Calea Moșniței.

Un caz mai aparte a fost a unei persoane care a fost surprinsă depozitând deșeuri cu căruța pe domeniul public, pe Calea Moșniței, aceasta fiind sancționată cu 6.000 de lei. Celelalte persoane sancționate „au aruncat resturi, ziua în amiaza mare, fără să le pese că zona este intens circulată, fiind sancționate cu câte 3000 de lei și punându-li-se în vedere să salubrizeze locațiile”, după cum transmite Poliția Locală Timișoara.

Reprezentanții instituției mai atrag atenția: „Potrivit Legii 211/2011, modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3000 și 6000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”.

Comentarii

comentarii