Acasă Actualitate Desfășurare impresionantă de forțe de ordine la evenimentele de închidere a Capitalei...

Desfășurare impresionantă de forțe de ordine la evenimentele de închidere a Capitalei Culturale

DISTRIBUIȚI

Autoritățile din Timișoara se pregătesc pentru a preîntâmpina apariția oricăror probleme la evenimentele din cele două zile de închidere a Capitalei Culturale, în zilele de 7 și 8 decembrie. Peste o sută de jandarmi, dar și polițiști, polițiști locali, pompieri, vor veghea la buna desfășurare a evenimentelor. Organizatorii se așteaptă la prezența în Piața Unirii, locul principal de desfășurare a concertelor de final, a peste 20.000 de oameni în fiecare dintre zile.

Organizatorii au anunțat deja restricțiile de circulație care vor fi impuse în zona amintită și pe străzile adiacente Pentru a se evita aglomerația, forțele de ordine recomandă folosirea tuturor străzilor de acces spre Piața Unirii, pentru cei cu copii mici sau cărucioare ar fi mai bine de ales alte străzi decât strada Alecsandri, care asigură calea directă dintre Piața Libertății și Unirii, și care este, de obicei, extrem de aglomerată. Dacă afluxul va fi prea mare se poate întrerupe accesul dinspre anumite intrări în piață.

”Am observat că publicul vine, în general, în Piața Unirii dinspre Piața Libertății. Astfel, dacă se va întâmpla să fie înghesuială, vom închide traficul dinspre Vasile Alecsandri, astfel încât piața să se umple și de pe celelalte străzi. Recomandăm părinților care vin cu copii în cărucioare să intre în Piața Unirii dinspre biserica catolică și alte străzi care nu sunt aglomerate”, spune Codruța Vulcu, coordonator evenimente mari Timișoara 2023 la Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara.

Forțele de ordine vor fi prezente în număr mare la eveniment.

„Vor fi în jur de 150 – 170 de jandarmi, pe diferite momente. În piață vor fi permanent cel puțin 120 de jandarmi. Este un număr pe care îl comunic acum, în funcție și de situația operativă, pentru că nu vreau să scăpăm din vedere contextul internațional în care ne aflăm și situația operativă din țara noastră”, a declarat inspector șef șef Nicolae Slev, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș.

Străzile din jurul Pieței Unirii vor fi închise, iar terasele vor fi ridicate, dar barurile vor putea rămâne deschise publicului.

Comentarii

comentarii