Acasă Cultura Despre conștiință, crimă și vinovăție, la Studioul Franciscan al Centrului Cultură și...

Despre conștiință, crimă și vinovăție, la Studioul Franciscan al Centrului Cultură și Artă Timișoara

637
DISTRIBUIȚI

La studioul Franciscan din cadrul Centrului de Cultură și Artă Timișoara, va avea loc marele spectacol „#dosztoievskij b@r / reopening #4”, miercuri 18 august, de la ora 20.00, timp de 150 de minute. Va fi un spectacol-atelier, un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție, inspirat de ”Crimă și pedeapsă”, de Feodor Mihailovici Dostoievski.

”Destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință, căci în #dosztoievskij b@r toți sunem Raskolnikov (Все мы Раскольников). Totul se petrece în mintea lui Raskolnikov, în coșmarul lui, în delirul său ca un vehicul către înțelegere. Toți cei prezenți în dosztoievskij b@r, deopotrivă personaje sau actori, descind în mintea criminalului, iar povestea se recompune fragmentar, ca un puzzle, din perspectiva lui Raskolnikov”, spune Kocsárdi Levente, regizor.

Acesta este rezultatul laboratorului de introspecție teatrală, proiect independent la a 6-a ediție, derulat de Asociația Arte-Factum și condus de regizorul Levente Kocsárdi,

Spectacolul #dosztoievskij b@r/reopening are, în urma castingului deschis, o distribuție de actori din România, Serbia, Republica Moldova: Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Korina Troća, Levente Kocsárdi, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean, David Vicol, Alexandru Bogdan Popescu.

Scenografia: arh. MC.Donici; dramaturgia: Simona Donici; context muzical: Kocsárdi Levente; mișcare scenică: Alin Radu; video-mapping: Sebastian Hamburger; sunet: Sebastian Bayer; lumini: Carol Szilak; video: Bujor Popa; foto: Cornel Putan, Anca Buzatu, Constantin Duma; make up: Florin Lazăr; poster: Andor Szabó; ticketing: Diana Lupulescu.

Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely.

Comentarii

comentarii