Acasă Actualitate Despre mobilitatea în timpul COVID19, la Universitatea Vasile Goldiș Arad cu doi...

Despre mobilitatea în timpul COVID19, la Universitatea Vasile Goldiș Arad cu doi studenți din Republica Moldova

716
DISTRIBUIȚI

În pofida pandemiei de COVID-19 care a lovit dur mobilitatea fizică desfășurată în cadrul Programului ERASMUS, doi studenți de la Facultatea de Medicină a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova au reușit să beneficieze de o experiență emoționantă la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Despre mobilitatea pe timp de pandemie povestește Mihaela Stoica, studentă la Facultatea de Medicină, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova:

„În ciuda pandemiei, carantinei, învățatului online, această mobilitate mi-a oferit șansă să acumulez mai multă informație, să învăț alte secrete ale medicinei, să o practic și să mă dezvolt ca doctor, fiind în două locuri și învățând la două universități în același timp.

Acest schimb de experiență a fost pentru mine, un succes obținut în domeniul medicinei la care am muncit împreună cu ambele Universități. Sunt extrem de fericită că am obținut șansa de a participa în mobilitate.

Aici am cunoscut o altă abordare a pacientului, a metodelor de diagnostic și tratament, iar profesorii-doctori ne-au oferit de fiecare dată șansa să punem în practică ceea ce cunoaștem. Am creat relații de prietenie cu colegii, profesorii, chiar și cu rectorul. Am realizat la un moment dat, că nu mai sunt în ospeție ci acasă, iar dacă aș mai avea încă o șansa, m-aș întoarce.

Mobilitatea ERASMUS+ este șansa fiecăruia dintre noi de a cunoaște mai multe despre Medicina noastră”.

Chiar dacă actualul context nu este unul favorabil mobiliăţii, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a ţinut să sublinieze: „Astfel de acţiuni de mobilitate aduc plus valoare în viaţa fiecărui participant, acumularea de cunoştinţe şi experienţă fiind definitorii în perspectiva unei cariere de succes. Universitatea noastră este deschisă şi angrenată în astfel de programe ERASMUS, studenţii și cadrele noastre având şansa unor schimburi de experienţă cu universităţi de renume din întreaga lume”.

Comentarii

comentarii