Acasă Editorial Despre Nicolae Robu, DNA și mult fum

Despre Nicolae Robu, DNA și mult fum

951
DISTRIBUIȚI

Imaginea luptei anticorupție a… luat-o razna. Felul în care sunt prezentate faptele, ipotezele, fără istoricul unei situații anume, fără cunoașterea cauzalității profunde, referindu-mă la știrile create la București, despre Timișoara (spre exemplu), generează un tablou absolut sinistru.

Chemarea la DNA a domnului Robu, ca primar care ar fi ”vândut două imobile” (este cunoscută de acum imaginea celor două ”palate”) și repetarea, ca temă, a prejudiciului de 40 milioane de euro, fac din Nicolae Robu (dar și din domnul Ciuhandu) un fel de samsari… Doar că NU este așa! Vânzarea imobilelor s-a făcut, în mare parte, pe legi care permiteau acest lucru. O parte, din păcate, cu interpretări păguboase. Doar că în anii 90, o serie de judecători, procurori și notari au devenit mai abili decât infractorii pe care-i aveau în vedere și, beneficiind de informații privind viitorul hărții revendicărilor, au știu exact ce au de făcut! Am scris pe această temă mii de articole, mai ales în perioada 1992 – 1996, în cotidianul ”Timișoara” (când acesta era condus de regretatul George Șerban), apoi, în TVR, reportaje și ulterior, în Focus Vest și Ziua de Vest. Colecțiile ziarelor și arhivele video stau mărturie… Fac aceste repetiții pentru a-i ajuta pe unii concetățeni cu memoria scurtă, cum spune românul!
Intră în scenă, la începutul anilor 90, unul dintre cei mai grotești manipulatori ai destinului Timișoarei: Cârpaci Ionelaș, care, prin comportamentul său agresiv a produs episoade de boală și aproape moarte multor oameni în vârstă din oraș, cum a fost cazul doamnei Veronica Dan, atacată în propria casă (acum, casa lui Cârpaci), de pe strada Brașov numărul 1. Intră în scenă, încă din 1992, cazurile de hărțuire și atacare al vecinilor din casele în care ei, țiganii de mătase, își cumpărau părți din case, apoi se extindeau! Ajungem și la Primăria Timișoara, da, și-l rog, public, pe domnul primar Robu, să caute în arhivele din anii 1993 – 1994, faimoasa scrisoare a primarului de atunci, Viorel Oancea, către Ionelaș Cârpaci, în care îi spunea ” Primăria respectă dreptul la proprietate, deci casa pe care ați cumpăra-o vă aparține, referindu-se la o vilă superbă, situată pe Splaiul Tudor Vladimirescu 10, în care locuia dna prof. univ. Monica Izverceanu, alungată din casă cu ajutorul unui avocat celebru, Mircea Haitonic, (decedat, din păcate), dar care avea faima ”banilor cu valize” pe care le ducea unor… magistrați!
Primarul Nicolae Robu se va fi putând apăra cu aceste date, mai ales dacă va folosi colecțiile unor ziare din anii 90 și începutul anilor 2000, când nici măcar nu știa că va fi primarul Timișoarei.
Cine l-a pus pe primarul Viorel Oancea să-i scrie lui Cârpaci? Faimosul Johnny Cojocari, de la Primăria Timișoara, care și acum bântuie, precum fantomele vii, coridoarele primăriei, el a manipulat toate acțiunile în favoarea țiganilor bogați, iar el, nici măcar nu este pe lista DNA-ului?! Parcă nu aș crede!
Pe domnul Ciuhandu l-au atenționat mulți oameni de bună credință din Timișoara cu tema ”Johnny va distruge orașul” dar din păcate, nu a crezut. Este cel mai abil și diabolic funcționar public (ah, înalt, era să uit!), din câți mi-a fost dat să cunosc.
Și pe domnul Robu l-au atenționat destui, nu-i așa??? Sunt sigură, moral vorbind, că domnul Robu nu are nicio implicare de natură a unor fapte de corupție, cred doar că s-a lăsat în mâna celor care dădeau avizele, pe care nu le putea suspecta a fi incorecte. Orice primar semnează ca… primarul! Sute de hârtii pe zi, greu de decelat. Dar oamenii, ei sunt oglinda capacității liderului, oamenii de lângă oameni, oamenii de lângă om! Pe ei se bazează, fără tăgadă, cei care conduc.
Problema creată peste ancheta DNA-ului are legătură, se vede de la o poștă, culmea, cu liderii PNL din PNL (adică nu PDL din PNL, ca să fie clar). În vreme ce Nicolae Robu merge pentru declarații la DNA, din istoria îndepărtată apare, ca o boare, Valeriu Stoica… pelticul de la ”justiția ne justa”. Și ce propune el? Lider național, un PDL-st, prieten cu Elena Udrea, cu Stolojan, protectorul Ralucăi Turcan, pe Cătălin Predoiu! Adică, nu Orban, (vechi liberal), nici altul, chiar din alt oraș al României, liberal autentic, dar un pdl-ist băsist, un demolator al României!
Aha! Cine se joacă de-a ”v-ați ascunselea” în plină criză de leaderhip al PNL? Cine? Vechiul PDL, o parte din DNA, și mare fabrică de fum. Prin fum, încearcă să-l atingă și pe Nicolae Robu. Robu are arhiva și va proba cine a vândut Timișoara țiganilor de mătase! NU Robu!

 

Comentarii

comentarii