Acasă Cultura Despre regretatul poet Petre Stoica, din Jimbolia, diseară, în dialog online cu...

Despre regretatul poet Petre Stoica, din Jimbolia, diseară, în dialog online cu Robert Șerban

2005
DISTRIBUIȚI

Luni, 15 iunie, de la ora 20.00, va avea loc manifestarea literară online ”În dialog cu Robert Șerban, despre regretatul poet Petre Stoica”, unul dintre cei mai importanți poeți contemporani, care a trăit în Jimbolia și este înmormântat în cimitirul din Jimbolia, aflat la 50 de km de Timișoara.

Proiectul este organizat de Casa de Cultură din Jimbolia cu sprijinul Primăriei Jimbolia.

”Îl voi evoca pe unul dintre cei mai importanți poeți români contemporani, Petre Stoica, pe care am avut șansa să îl cunosc și să îi fiu în preajmă.

Reflexia lui Petre Stoica este încă puternică în comunitatea noastră (și) datorită moștenirii pe care ne-a lăsat-o. Mulțumesc domnului Sergiu Petru Dema pentru acest prilej!”, este mesajul poetului și criticului de artă Robert Șerban.

Cu acest prilej, vor fi relevate – prin intermediul unui dialog on-line – amintiri și crâmpeie referitoare la personalitatea și poezia acestui binefăcător cultural.

Întâlnirea este programată a avea loc de la ora 20.00, pe următoarele pagini: Casa de Cultură a Orașului Jimbolia și JimboBlog.

Petre Stoica (născut la 15 februarie 1931, la Peciu Nou, județul Timiș – decedat la 21 martie 2009, Jimbolia, județul Timiș) este un poet, traducător, publicist, colecționar de presă și bibliofil român, considerat scriitorul cu cea mai mare longevitate literară. A fost unul dintre întemeietorii spirituali ai „generației 60” alături de Nichita Stănescu, Matei Călinescu, Mircea Ivănescu, Cezar Baltag, Modest Morariu, Vasile Gordu. (foto Ion Barbu)

Comentarii

comentarii