Acasă Cultura Despre Timișoara cu artistul fotograf Zoltán Pázmány. Super-vernisaj, la Consulatul German

Despre Timișoara cu artistul fotograf Zoltán Pázmány. Super-vernisaj, la Consulatul German

87
DISTRIBUIȚI

Consulatul German Timișoara, Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 10, organizează vernisajul expoziţiei fotografului timişorean Zoltán Pázmány, în data de 7 mai, de la ora 17.00.

Artistul fotograf și fotoreporter  Zoltán Pázmány trăiește de mulți ani în Timișoara și este strâns legat de acest oraș, lucru care se oglindește și în activitatea sa. Pasiunea pentru fotografie și-a descoperit-o încă din copilărie, fapt ce l-a determinat ca în anii 80 să urmeze un curs pentru tineri, pentru ca mai apoi să profeseze ca și fotoreporter la ziarul de limbă germană Banater Zeitung.

În lucrările sale, a încercat întotdeauna să surprindă trăsăturile caracteristice și particularitățile orașului Timișoara și ale regiunii Banat, locuri de care se simte legat, precum și a dinamismului mediului care îl înconjoară.

O amprentă a stilului fotografic a fotoreporterului Zoltán Pázmány este clar imprimată în conflictul permanent dintre componenta profesională și latura artistică, concepte care se compensează, dar care, câteodată, se resping așa cum se întâmplă și în cazul magneților. Un conflict constructiv, pe care vă invităm să-l descoperiţi în expoziţia Imaginea unei atitudini.

Comentarii

comentarii