Acas─â Politica Destructurarea Partidului Social Democrat

Destructurarea Partidului Social Democrat

1387
DISTRIBUIȚI

├Äntr-un moment ├«n care PSD se afla ├«n plin─â glorie, guvern├ónd la propriu sub conducerea lui Victor Ponta, un cunoscut ├«n general bine informat din zona serviciilor secrete mi-a furnizat o informa╚Ťie ╚Öoc. Fusese uat─â decizia destuctur─ârii PSD. ÔÇ×De c─âtre cine?ÔÇŁ, am ├«ntrebat. A refuzat s─â-i spun─â. Nu mi-a explicat nici de ce. Dar a insistat spun├ódnu-mi c─â procesul a fost decan╚Öat. E greu s─â-╚Ťi imaginezi furtuna atunci cnd vremea este ├«nsorit─â ╚Öi nu se vede nici urm─â de nor. Dar iat─â c─â acum asist la destructurarea PSD. Anun╚Ť ╚Öi comentez acest mega-eveniment politic.

├Änainte de a intra ├«n am─ânunte, voi face un scurt ra╚Ťionament logic. Servicile secrete rom├óne╚Öti au fost ├«ntotdeauna agresive. ├Än ├«ntreaga lor istorie, ├«ncep├ónd de la Primul R─âzboi Mondial, indiferent cum s-au numit, servicile secrete ale Rom├ónie s-au implicat ├«n mod agresiv ├«n politic─â. ├Än gestionarea statului. ├Än mod paradoxal, tocmai Secuirtatea mult blamat─â a fost cea mai ╚Ťinut─â ├«n fr├óu de c─âtre factorul politic. De c─âtre Partidul Comunist Rom├ón. Dup─â decembrie 1989, servicile secrete, ahtiate de dorin╚Ťa de a prelua conducerea politic─â ╚Öi mai ales economic─â, au ac├óionat disimulat, dar ├«n for╚Ť─â. Cum? ├Äntre altele, penetr├ónd masiv partidele politice. Iar cel mai penetrat partid a fost cel care dispunea de cel mai important bazin electoral, ╚Öi ca urmare se vcalifica pentru a gestiona Rom├ónia ├«n intervale mai lungi de timp. Este punctul de start al unei opera╚Ťiuni vaste, care ├«n final conduce la destructurarea Partidului Social Democrat.

Mult timp, ac╚Ťiunea de penetrare a PSD a fost discret─â. Nu neap─ârat secret─â. Dar ├«n orice caz disimulat─â. Reprezentan╚Ťi ai serviciilor secrete, trimi╚Öi ├«n misiune la v├órful PSD, au ocupat pozi╚Ťii strategice ├«n partid, ├«n guvernele gestionate de respectivul partid ╚Öi ├«n grupurile parlamentare. ├Ämpine se la spate ╚Öi sus╚Ťinute ├«n for╚Ť─â, dronele serviciilor secrete ╚Öi-au asigurat permanent succesiunea ├«n c├óteva institu╚Ťii cheie. Cum ar fi de pild─â cele viz├ónd telecomunica╚Ťiile. ├Än baza acestui suport, aceleaz╚Öi servici secrete, prin intermediul unor ofi╚Ťeri superiori vezi Doamne trecu╚Ťi ├«n rezerv─â, au ocupat cele mai sensibile sectoare economice ╚Öi financiare. Aceast─â p├ónz─â de p─âianjen a asigurat la r├óndul ei suport logistic ╚Öi financiar pentru opera╚Ťiunea de des─âv├ór╚Öire a acap─âr─ârii la v├órf a partidului de c─âtre reprezentan╚Ťi ai serviciilor secrete. Nu numai eu, ci ├«n general ├«n lume, definim cee ace s-a creat ├«n baza acestei re╚Ťete drept stat subteran (deep state).

Dar ce interes are acest stat subteran de a distruge PSD? ╚śi de ce aceast─â opera╚Ťiune este f─âcut─â pe termen lung? Sut dou─â r─âspunsuri greu de dat. Dar voi ├«ncerca. Nu exist─â niciun interes anume, care s─â fie astfel definit. probema este c─â s-a produs o aglomerare. At├ót ├«n spa╚Ťiul politic c├ót ╚Öi ├«n spa╚Ťul economic, reprezentan╚Ťii diferitelor servicii secrete se calc─â literalmente pe picioare. Elimin├óndu-╚Öi concuren╚Ťa at├ót din clasa politic─â, c├ót ╚Öi din clasa de afaceri, ace╚Öti agen╚Ťi au ajus s─â se concureze realmente ├«ntre ei. Este exact efectul pe care ├«l poate avea asupra unui copac asaltul plantelor ag─â╚Ť─âtoare care ├«n final ├«l sufoc─â. Iar terenul ├«n care se produce cu prioritate acest fenomen este, ├«n mod firesc, cel de╚Ťinut de partidul cel mai puternic. Poate c─â ├«n urm─â cu c├ó╚Ťiva ani destructurarea PSD nu f─âcea parte dintr-un plan. ├Än schimb, devenea un deznod─âm├ónt logic, pe care unii -au ├«n╚Ťeles. ╚śi mi-au transmis ╚Öi mie aceast─â ifnroma╚Ťie. ╚śi cu aceasta am r─âspuns ╚Öi la a doua ├«ntrebare. Acest proces de destructurare, declan╚Öat prin plasarea lui Mircea Geoan─â ╚Öi apoi a lui Victor Ponta ├«n fruntea PSD s-a desf─â╚Öurat lent, pentru c─â ace╚Ötia au avut nevoie de un timp rezonabil pentru a ├«mp─âna cu drone ├«nreaga arhitectur─â de conducere a partidului. Iar ├«n cele ce urmeaz─â, porind de la la premizele de mai sus, voi explica ce se ├«nt├ómpl─â ├«n prezent ├«n PSD ╚Öi ce urmeaz─â s─â se mai ├«nt├ómple.

PSD este condus de un pre╚Öeidnte interimar ├«n persoana domnului Marcel Ciolacu. Despre acesta se sus╚Ťine insistent ÔÇô am f─âcut-o ╚Öi eu ├«nsumi ÔÇô c─â este un produs al Serviciului Rom├ón de Informa╚Ťii, extrem de toxic ├«ntruc├ót poate fi ╚Öantajat pentru diploma fals─â de revolu╚Ťionar, lupt─âtor cu merite deosebite ob╚Ťinut─â la Buz─âu, un ora╚Ö ├«n care nu a existat niciun fe de activitate revolu╚Ťionar─â p├ón─â la fuga so╚Ťilor Ceau╚Öescu. El mai dispune de asemenea ╚Öi de o diplom─â de studii a c─ârei autenticitate este ╚Öi ea pus─â sub semnul ├«ntreb─ârii. A absolvit Academia de Informa╚Ťiia SRI, ├«ntr-o promo╚Ťie din care au f─âcut parte ╚Öi mul╚Ťi al╚Ťi lideri PSD. A╚Öadar el nu este o dron─â singuratic─â, ci conduce un stol de drone. F─âr─â inten╚Ťia de a-i anatemiza, o s─â-i numesc totu╚Öi pe ace╚Öti oameni politici forma╚Ťi la ╚Öcoala cel mai importans serviciu secret al ╚Ť─ârii. Mihai Tudose, fost prim-ministru al Rom├óniei, un personaj care aparent se mi╚Öc─â ca un neutron liber ├«ntre Pro Rom├ónia, partid condus de o alt─â dron─â, respectiv Victor Ponta, ╚Öi PSD. Claudiu Manda, un politician de succes, care a reu╚Öit s fac─â splendide numere de acroba╚Ťie la pre╚Öedin╚Ťia Comisiei de Control a Serviciului Rom├ón de Informa╚Ťii. Un baron t├ón─âr, activ ╚Öi puternic al jude╚Ťului Dolj. C─âs─âtorit cu Lia Olgu╚Ťa Vasilescu. Una ditre cele ai puternice personalit─â╚Ťi ale PSD, un ministru de succes la Munc─â, absolvent─â ╚Öi ea ├«n aceea╚Öi serie a Academiei de Inorma╚Ťii ÔÇ×Mihai ViteazulÔÇŁ. ╚śi pentru a nu extinde prea mult aceast─â list─â, m─â voi m─ârgini s─â-l mai numesc doar pe X Benea, st├ólpul PSD de la Bac─âu, care a decolat ╚Öi el ├«n stol, tot de la ÔÇ×Mihai ViteazulÔÇŁ, ├«mpreun─â cu ceilal╚Ťi.

Dac─â ist dronelor s-ar opri aici, situa╚Ťia ar fi relativ simpl─â ├«n PSD. Ar fi dronele, conra restului partidului. ╚śi, ├«n final, odat─â identificate, dronele ar putea fi for╚Ťate s─â intre ├«ntr-o aterizare for╚Ťat─â. To╚Ťi cei cita╚Ťi mai sus au decis s─â-l sus╚Ťin─â pe Marcel Ciolacu. Exist─â ├«ns─â ╚Öi o alt─â arip─â, tot a serviciilor secrete, care-╚Öi revendic─â viitoarea conducere ├«n partid. cea care va rezulta la cap─âtul unui controversat congres. ╚śi acu m─â refer strict la u tandem care se contureaz─â ├«n vestul Rom├óniei, la a╚Öa-numita tab─âr─â Vasile D├óncu-Sorin Grindeanu. ╚śi cei doi provin ╚Öi sunt sus╚Ťinu╚Ťi de p─âr╚Ťi ale statului subteran. ╚śi se bat pentru a c├ó╚Ötiga la Congres. At├óta doar c─â o fac mul mai discret dec├ót al╚Ťii. ╚śi poate mai laminat. Pentru c─â avem de-a face cu drone mai sofisticate. Vasile D├óncu a fost prim-vicepreimministru, ├«n timp ce Sorin Grindeanu a fost premier al Rom├óniei ╚Öi ├«n prezent conduce o agen╚Ťie ÔÇ×sensibil─âÔÇŁ ├«n materie de telecomunica╚Ťi.

Exist─â un ├«ntreg curent de opinie ├«n PSD, sus╚Ťinut de mul╚Ťi primari ╚Öi de consilieri, care se socotesc tr─âda╚Ťi de Marcel Ciolacu ╚Öi chiar pu╚Öi ├«n pericol de a pierde viitoarele alegeri. Cei mai mul╚Ťi dintre ace╚Öti primari ╚Öi consilieri ar putea s─â opteze la limit─â pentru a pleca din PSD ╚Öi a se ├«nscrie la Pro Rom├ónia. Un partid ╚Öi el condus de o dron─â. Dar o dron─â ├«mpreun─â cu care ace╚Öt primari ╚Öi consilieri cred c─â vor avea mai mult succes. P├ón─â una alta, pentru a-╚Öi manifesta ostilitatea fa╚Ť─â de Marcel Ciolacu, pe care ├«l socotesc inaicul principal, primarii ╚Öi consilierii ├«nclin─â s─â sus╚Ťin─â a viitoarea pre╚Öedin╚Ťie a PSD un alt personaj. Orlando Teodorovici. Probabil cea mai sofisticat─â, mai rafinat─â, ma curajoas─â ╚Öi mai agil─â dron─â produs─â vreodat─â de serviciile secrete. S─â ne amintim c─â nici p├ón─â ast─âzi ÔÇô ╚Öi asta spune tot ÔÇô Orlando Teodorovici nu a fost capabil s─â explice cum de a primit acas─â ├«ntr-un plic o diplom─â de absolvent al Academiei de Informa╚Ťii SRI, al c─ârei cursuri afirm─â c─â nu le-a urmat niciodat─â. Dup─â cum se ╚Ötie, Orlando Teodorovici a declan╚Öat un r─âzboi cu Marcel Ciolacu, ├«n momentul ├«n acre acesta a exercitat presiuni ╚Öi a ob╚Ťinut demisiile tuturor conduc─âtorilor PSD ├«n scopul de a o elimina pe Viorica D─âncil─â. Atunci orland Teodorovici a refuzat s─â demisioneze din pozi╚Ťia de sceretar general, ╚Öi nici p├ón─â azi nu s-a l─âmurit dac─â eliminarea sa din conducere este sau nu statutar─â ╚Öilegal─â. ├Än jurul lui Orlando Teodorovici se str├óg cei mai mul╚Ťi dintre adversarii lui Marcel Ciolacu.

Comentarii

comentarii