Acasă Actualitate Deszăpezire de toată jena în Timişoara

Deszăpezire de toată jena în Timişoara

562
DISTRIBUIȚI

Înainte de căderea primilor fulgi de nea, autorităţile locale ne dădeau asigurări certe că în această iarnă nu vom mai întâmpina probleme din cauza zăpezii, pentru că cele două firme care se ocupă de dezăpezire sunt pregătite cu zeci de utilaje, precum şi cu materiale antiderapante. La finalul lunii decembrie, primarul Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Adrian Orza, dar şi şeful Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa, au invitat reprezentanţii presei pentru a vedea utilajele cu care urma să se acţioneze după ce zăpada se va instala pe străzile din Timişoara.

Atunci reprezentanţii municipalităţii s-au lăudat cu zeci de utilaje, care mai de care mai performante. Ei bine, iată că la căderea primilor fulgi de nea, oraşul a fost paralizat din cauza zăpezii, iar utilajele prezentate cu atâta fast de municipalitate nu au putut fi zărite prin oraş.

Prizonieri în parcări

Puţinele utilaje care au acţionat în Timişoara au făcut viaţa grea celor care îşi aveau parcate autoturismele în faţa blocurilor. Zăpada împrăştiată de aceste utilaje i-a făcut pe unii şoferi să îşi găsească maşinile încercuite de zăpada, care s-a transformat, pe alocuri, în gheaţă. În mod normal, această zăpadă trebuia adunată de angajaţii Retim, care, din cauza frigului, nu prea şi-au făcut apariţia pe străzile din Timişoara.

“Lucrăm la capacitate maximă”

Culiţă Chiş, şeful Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Timişoara, spune că în prezent se acţionează la capacitate maximă. “Toate utilajele şi toţi oamenii de care dispunem sunt în teren, pentru a curăţa zăpada care s-a aşternut pe străzi. Este greu de lucrat pentru că a nins fără oprire şi munca noastră s-a văzut mai greu. Îi asigur pe timişoreni că lucrăm la parametrii maximi pentru ca aceştia să fie în siguranţă pe drumurile publice”, spune Culiţă Chiş

24 de tone de clorură împrăştiate prin oraş

Reprezentanţii municialităţii Timişorene spun că de la căderea primilor fulgi de nea şi până în prezent au fost aruncate pe drumurile din oraş peste 24 de tone de clorură de sodiu, 10.000 de litri de clorură de calciu, precum şi aproape 1.000 de kilograme de clorură de calciu solidă. Cu toate acestea, deszăpezirea, după părerea şoferilor, este de toată jena.

 

Comentarii

comentarii