Acasă Actualitate Deta rămâne fără primar, după ce prefectul a semnat ordinul de încheiere...

Deta rămâne fără primar, după ce prefectul a semnat ordinul de încheiere a mandatului lui Petru Roman. Conform ANI, acesta este în conflict de interese

1621
DISTRIBUIȚI

Vineri, 26 martie, prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, a semnat ordinul de încetare încetarea înainte de termen a mandatului primarului orașului Deta, domnul Petru Roman. Acesta a fost decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea de drept a mandatului.

„Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI prin care se constată existența unui conflict de interese în cazul primarului orașului Deta și are ca temei legal dispozițiile art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul orașului până la alegerea noului primar. Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul orașului Deta și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare.

Problemele lui Roman cu ANI nu sunt noi. În mandatul trecut de primar, acesta a mai fost demis o dată în baza acelorași acuzații de conflict de interese, referitoare la mai multe contracte încheiate de firmă la care acționar unic este soția primarului cu primăria. Pe 3 iunie 2019, acesta a primit ordinul de demitere semnat de prefect – la acel moment, Eva Andreaș –  a dat în judecată prefectura și, după aproximativ o lună, a și avut câștig de cauză și a fost repus în funcție.

„În perioada exercitării mandatului de primar, S.C. S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată și soția acesteia dețin calitatea de asociat unic și funcția de administrator) a încheiat cu Primăria Orașului Deta patru contracte de servicii, în valoare totală de 28.760 Lei, iar SOCIETATEA COOPERATIVĂ (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru cooperator) a emis către Primăria Orașului Deta 100 de facturi în sumă totală de 45.543 Lei. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, se arată în raportul ANI.

Comentarii

comentarii