Acasă Administraţie Dezastrul continuă în Primăria Timișoara. Niciuna dintre statuile de pe Aleea Personalităţilor...

Dezastrul continuă în Primăria Timișoara. Niciuna dintre statuile de pe Aleea Personalităţilor nu e amplasată legal!

725
DISTRIBUIȚI

Niciuna dintre statuile amplasate pe Aleea Personalităţilor din Parcul Scudier nu beneficiază de autorizarea legală necesară, din partea Comisiei Naţionale a Monumentelor de For Public, fără de care nu puteau fi puse unde se află în prezent, a anunţat Sorin Predescu, directorul Direcţiei de Cultură Timiş. Şi mai interesant, pentru statuia Reginei Maria, dezvelită cu ocazia Zilei Timişoarei, primăria a plătit din acelaşi motiv şi o amendă de 20.000 de lei!

Deşi a fost avertizată de necesitatea obţinerii acestui act, uşor de dobândit, spune Predescu, Primăria Timişoara nu a încercat măcar să obţină autorizaţia.

„Avem o serie de … amplasări interesante, avem o efervescenţă, o tendinţă din partea autorităţilor să amplaseze numeroase obiecte în spaţiul public, unele sunt considerate sau seamănă cu un monument public. Nu au niciun fel de aviz, la oraşe şi municipii este necesar un aviz de la Comisia Naţională a Monumentelor. Apar cu o frecvenţă mare tot felul de obiecte considerate statui sau monumente, dar care legal nu ar trebui să apară în spaţiul public. Statuia Reginei Maria apărută peste noapte, în punctul 0 al Timişoarei, este un exemplu. Li s-a spus că au nevoie de aviz, dar consideră că nu mai trebuie. Am dat şi amendă, îşi asumă cu seninătate amenzile, valoarea era de 20.000 de lei. Se poate cere chiar şi aducerea la starea iniţială. Dar intrarea în legalitate înseamnă fie şi obţinerea avizului de la comisia naţională, dacă aceasta spune că e bine rămâne, dacă nu trebuie să plece. Nu e deloc complicată obţinerea avizului”, spune Predescu.

Situaţia nu e una singurală, este chiar una … normală, mai spune Predescu. Un bun exemplu este Aleea Personalităţilor din parcul Scudier, acolo niciuna dintre statuile amplasate nu are astfel de autorizaţie impusă de lege. 

Comentarii

comentarii