Acasă Actualitate Dezastru ecologic la Lugoj. Sute de pești morți plutesc pe râul Timiș,...

Dezastru ecologic la Lugoj. Sute de pești morți plutesc pe râul Timiș, uciși de stația de epurare de 5 milioane de euro

4339
DISTRIBUIȚI

Pescarii au anunțat autoritățile după ce au descoperit că sute de pești morți plutesc pe râul Timiș, în aval de Lugoj, după “stația de epurare” renovata de primarul Francisc Boldea cu peste 5 milioane de euro.

Garda de Mediu Timiș a trimis de urgență inspectori în control încercând să afle ce s-a întâmplat. Pești morți au fost descoperiți pe toată porțiunea din aval de stația de epurare a apelor pluviale de la Jabăr ce aparține de municipiul Lugoj, în zona localităților Racovița, Hitiaș, Drăgoiești, Ficătari și Ohaba Forgaci. Pescarii cer explicații autorităților cu privire la deversarea în râu a canalizării orașului Lugoj fără să fie făcut un tratament al apei.

Stația de epurare în care au fost investiți 5 milioane de euro nu funcționează decât în treapta mecanică. Toate dejecțiile din canalizarea Lugojului ce intră în stație se varsă în Timiș trecând doar printr-un grătar metalic.

Reprezentanții Grupei de Pescari Buziaș, cei care au sesizat dezastrul, susțin că fenomenul se întâmplă de luni de zile, însă nimeni nu a făcut nimic pentru a nu se ajunge la un dezastru.

Societatea care deține stația de epurare de la Jabăr, Meridian 22 Lugoj, a fost amendată în ultimele luni  de mai multe ori de către Garda de Mediu tocmai pentru că nu respectă legislația în vigoare și deversează direct în Timiș apa murdară a orașului.

Populația este sfătuită să nu colecteze peștii de pe râu și să nu îi consume.

Comentarii

comentarii