Acasă Actualitate Dezastru la Evaluarea Națională în Timiș: la matematică, din 5.504 de elevi,...

Dezastru la Evaluarea Națională în Timiș: la matematică, din 5.504 de elevi, 3.121 au primit sub 5

DISTRIBUIȚI

Astăzi, vineri 23 februarie, s-au transmis spre unitățile de învățământ rezultatele de la simularea examenului de Evaluare Națională.

Prof. Cosmin Hogea, inspector șef adjunct al ISJ Timiș, a spus ca în acest am, organizarea a fost diferită dat fiind faptul că metodologia s-a modificat și astfel lucrările au fost scanate, încărcate într-o platformă digitală  și transmise spre centrele de evaluare unde corectori au evaluat lucrările digital, iar notele au fost puse în borderouri electronice.

 Dacă privim tot acest  ansamblu de schimbări față de simulările anterioare dar și față de examenul din anii precedenți, putem concluziona că, noi în județ am reușit să ne organizam, astfel încât toate acest ansamblu să funcționeze bine, să avem foarte puține lucrări care au fost considerate ilizibile și astfel am observat că munca colegilor din Comisia Județeană și a celor din centrele de examen și din centrului de evaluare a fost una foarte amplă dar cu succes deplin.

Dacă analizam rezultatele, se poate observa că avem un procentaj bun la notele de la Limba și Literatura România, iar la Matematică trebuie ca să găsim metode ca rezultatele obținute să se îmbunătățească foarte mult până la examenul din iunie.

Sigur că nu suntem mulțumiți de rezultat dar sunt convins că prin implicarea în mod decisiv a elevilor, a profesorilor în recuperarea lipsurilor depistate cu ocazia acestei simulări, rezultatele la examen să se îmbunătățească – a concluzionat prof. Cosmin Hogea.

În Timiș, din 5.539 de elevi care au susținut proba de limba și literatura română, 1.355 au obținut note sub 5, 2.379 au fost evaluați cu note între 7 și 9,99, iar patru au luat 10.

La proba de matematică, din 5.504 de elevi, 3.121 au luat note sub 5,

147 au luat între 9-9,99, iar patru au primit 10. 

Comentarii

comentarii