Acasă Actualitate Dezastrul de la fosta RATT se adâncește! Angajații amenință cu greva generală!

Dezastrul de la fosta RATT se adâncește! Angajații amenință cu greva generală!

2374
DISTRIBUIȚI

Dezastrul de la Societatea de Transport Public Timișoara (STPT), fosta RATT, devine tot mai mare și cu efecte devastatoare. De când a fost schimbată vechea conducere, nu s-au rezolvat problemele angajaților deloc.

Luni 16 iulie, un grup de angajați ne-au sunat la redacție extrem de disperați și ne-au transmis să îi ajutăm, fiindcă nu mai au nicio speranță. Ei au spus că au primit numai promisiuni deșarte și nu mai cred în nimeni, decât în presă, singura care îi ascultă. Ei amenință cu greva generală, deoarece altă cale nu mai există.

“E tot mai rău, iar situația este tot mai precară. Nu mai știm ce să facem. Nu mai credem în nimic. Ne-au spus că ne dau salariile, dar ne dau câte o parte. Nu primim toți. Au spus în 15 iulie, acum în 25 iulie. Nu mai credem ce ne spun. Noi nu vom mai circula. Vom declanșa greva. Nu mai rezistăm. Avem datorii nu mai avem din ce trăi. O ducem de pe o zi pe alta”, a declarat Alin.

În 27 iunie, în fața presei din Timișoara, noua conducere a promis rezolvarea problemei plății salariilor angajaților, iar până în 15 iulie lefurile vor fi aduse la zi. Se pare că nu e așa. „M-am angajat ca atât cât voi sta director general să fac tot ceea ce îmi stă în putință să redresez situația grea cu care se confruntă Societatea de Transport Public Timișoara”, a spus atunci Sorin Supuran.

Noi am încercat, luni, 15 iulie, să contactăm pe cineva din conducerea STPT, pentru a lua un punct de vedere, dar nu am reușit sub nicio formă. Am sunat de mai multe ori la Centrala STPT: 0356 803 700, la Relații Publice: 0356 803 720 și la Secretariat Director General: 0356 803 710, dar totul era mort. Numai un robot ne-a răspuns și tot ne-a repetat că vom fi taxați pentru convorbirile telefonice. Atât! Singura ființă umană care ne-a răspuns a fost de la muzeul instituției.

Nicolae Bitea, directorul adjunct al STPT, a declarat că nu este  adevărat că angajații vor declanșa greva generală. Luni 16 iulie, dimineață, Bitea spune că a avut o discuție cu toți șefii de sindicat din cadrul societății și că aceștia au înțeles situația dificilă prin care trece STPT și nu va fi declanșată greva sub nicio formă. Într-adevăr salariile sunt puțin întârziate, dar nu cu două luni, cum era înainte. Conducerea societății face eforturi mari să rezolve toate problemele, iar sindicatele au înțeles acest lucru. Așadar,  Bitea spune că angajații nu vor declanșa greva.

Comentarii

comentarii