Acasă Administraţie Dezbaterea publică pe noul regulament privind animalele de companie din Timișoara, programată...

Dezbaterea publică pe noul regulament privind animalele de companie din Timișoara, programată pe 26 aprilie

493
DISTRIBUIȚI

Timisoara opera centru porumbei

Reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că a fost stabilită data pentru dezbaterea pe noul regulament privind deținerea animalelor de companie și accesul persoanelor însoțite de animale de companie în Municipiul Timișoara. Aceasta va avea loc pe 26 aprilie, ora 17.00, și se va desfășura online, prin platforma Zoom.

De fapt, dezbaterea va privi două proiecte de hotărâre de consiliu local: primul este legat de regulamentul propriu-zis, al doilea reglementează amenzile date pentru nerespectarea prevederilor din acesta. Propuneri, sugestii sau opinii pot fi trimise, în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau, în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 23.04.2021, ora 12.00.

„Persoanele care doresc să participe și online la dezbatere, vor anunța până cel târziu la data de 23.04.2021, ora 12.00, intenția de participare și totodată, vor transmite opiniile pe  care urmează să le pună în discuție, la  adresa de e-mail de mai sus, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru trimiterea invitației online prin care vor accesa întâlnirea de pe platforma online. Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de trei minute pentru fiecare participant”, precizează reprezentanții primăriei.

Reamintim, proiectele de HCL au fost prezentate și de consilierii locali USR PLUS Rodica Militaru și Răzvan Stana, după ce acestea creaseră discuții aprinse pe rețelele de socializare. Cei doi spuneau că versiunea propusă inițial a fost formulată împreună cu specialiști din asociații de protecția animalelor, medici veterinari și angajați ai Direcției de Mediu. Cea mai discutată prevedere din acest regulament privea interdicția de a hrăni animale pe domeniul public, fiind vizați, în mod special, porumbeii. Tocmai din cauza acestei prevederi au fost cerute și consultări publice înainte de adoptare.

Comentarii

comentarii