Acasă Actualitate Dezinfecție cu roboți, la centrele sociale ale CJ Timiș

Dezinfecție cu roboți, la centrele sociale ale CJ Timiș

DISTRIBUIȚI

6 roboți inteligenți pentru dezinfecție cu UV, 24 de termoscanere (sisteme de detecție cu infraroșu pentru măsurarea temperaturii corpului uman) și 62  termometre digital non contact cu infraroșu, dar și diferite echipamente de protecție a personalului au fost achiziționate pentru 20 de centre sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Timiş. Acestea sunt în valoare de aproape 4 milioane lei, fiind vorba de echipamente de protecție și prevenție sanitară. Finanțarea s-a făcut din fonduri europene nerambursabile.

Consiliul Județean Timiș a fost lider de proiect, obiectivul general vizând promovarea investițiilor în infrastructura socială și aplicarea măsurilor de protecție şi prevenție.

Cu banii din finanțarea obținută prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020 au fost achiziționați 6 roboți inteligenți pentru dezinfecție cu UV, 24 de termoscanere (sisteme de detecție cu infraroșu pentru măsurarea temperaturii corpului uman) și 62  termometre digital non contact cu infraroșu.

„Am făcut o prioritate din dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Timiş cu echipamente speciale de protecție şi prevenție deoarece protejarea persoanelor aparținătoare grupurilor vulnerabile şi a personalului care asigură îngrijirea acestora din cadrul centrelor sociale este foarte importantă. Cu sursele de finanțare atrase am reușit consolidarea  capacității  de reacție şi răspuns în timp util la orice criză sanitară cauzată  de răspândirea unui virus” a spus Marian Constantin Vasile, administratorul județului Timiș.

Comentarii

comentarii