Acasă Actualitate Dezvoltarea în forță a Timișoarei va încetini în acest an

Dezvoltarea în forță a Timișoarei va încetini în acest an

502
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunță o scădere majoră a sumelor pe care primăria le va cheltui în acest an pentru investiții. De vină ar fi ministrul finanțelor care, în opinia primarului, cu o mână a dat, iar cu alta a luat bani din bugetele locale. Veniturile din impozitul pe venit cresc la Primăria Timișoara cu 46 milioane de lei. Săptămâna trecută Robu spunea că instituția pe care o conduce va trebui să aloce pentru plăți sociale un plus de 40 de milioane de lei. Acum spune că sunt necesare 68 de milioane. Și că banii vor fi luați de la investiții.   

”Iată cum se prefigurează să stea lucrurile la Primăria Timișoara în 2019, dacă se legiferează ceea ce Ministrul Finanțelor a anunțat:

Veniturile constituite din cota de 60% din impozitul pe venit plus alocările de echilibrare (acestea sunt preconizate a fi zero pt Timișoara pt. 2019) cresc față de 2018 cu 46 milioane lei, de la 366 milioane lei, la 412 milioane lei.

Cheltuielile pt. 2019 cresc cu 68 milioane lei, prin delegarea unor plăți sociale suportate până acum de la bugetul central.

Așadar Primăria Timișoara va avea la dispoziție în 2019 pentru investiții mai puțin decât în 2018 cu 22 milioane lei !!!

Așa ceva este inacceptabil! Timișoara are nevoie de modernizare și dezvoltare, în continuare! Cu atât mai mult cu cât în 2021, Timișoara va fi Capitală a Culturii Europene și are angajamente uriașe asumate în acest sens! Dar chiar și fără acest titlu, normalitatea ar fi ca în 2019, fondurile pt investiții să crească față de 2018, la nivelul unui oraș ca Timișoara, cu cel puțin 20 milioane lei!”, spune primarul Nicolae Robu.

Sigur, pierderile ar putea fi susținute de accesarea de fonduri europene, dar primăria condusă de Robu stă dezastros la acest capitol.

Comentarii

comentarii