Acasă Actualitate Dezvoltarea locală şi industrială sunt dezbătute de „Grupul Coimbra” la Castelul UVVG...

Dezvoltarea locală şi industrială sunt dezbătute de „Grupul Coimbra” la Castelul UVVG de la Macea

DISTRIBUIȚI

Complexul Universitar Macea, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, găzduieşte, în perioada 24 iulie – 1 august 2011, masteratul internaţional „Dezvoltarea locală şi restructurarea industrială”. Masteratul este organizat de Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, Universitatea din Padova şi universităţile din Europa care fac parte din Grupul de la Coimbra. La masteratul internaţional, care se desfăşoară la Castelul universitar de la Macea, proprietate a UVVG, sunt prezenţi profesori, studenţi şi masteranzi de la universităţi din Padova, Siena, Bologna, Granada, Groningen, Poitiers, Salamanca, cele două Universităţi catolice din Louvain, cea de limbă franceză şi cea de limbă germană, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Universitatea de Vest din Timişoara, iar invitatul de onoare este academicianul Răzvan Theodorescu.
În cadrul conferinţei de presă de ieri, 26.07.2011, desfăşurată la Castelul universitar de la Macea, proprietate a UVVG, prof. univ. dr. Pierpaolo Faggi, din cadrul Universităţii din Padova, coordonatorul proiectului, a subliniat că Grupul Coimbra este format din mai multe universităţi din Europa şi se află la baza înfiinţării proiectului Erasmus. „Subiectul acestui an a fost acela al dezvoltării locale, în conexiune cu dezvoltarea industrială. După cum bine ştiţi, există numeroase legături dintre zona noastră din Italia şi zona de Vest a României, prin pricina faptului că mulţi investitori au desfăşurat acţiuni în această zonă a României. Această simplă mutare a activităţilor dintr-o parte în alta este capabilă să asigure dezvoltarea locală. De aceea, avem implicaţi în acest proiect specialişti care vin din diferite zone cum ar fi: geografie, politologie, antropologie, economie”.
Academicianul Răzvan Theodorescu, cadru asociat al UVVG, a declarat: „Îmi face mare plăcere să mă aflu aici, iar Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Universitatea din Timişoara sunt participante la acest program al Grupului de la Coimbra. Sunt bucuros că şi Universitatea de la Iaşi, cea mai veche universitate din România, este membră a acestui grup prestigios. Acest lucru dovedeşte că suntem în lumea bună a educaţiei universitare”.
Conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative a UVVG,  a precizat că UVVG are o serie de proiecte cu Universitatea din Padova. „Imediat după înfiinţarea Universităţii noastre, primul acord internaţional a fost semnat cu Universitatea din Padova. Ne aflăm în faţa unui program intensiv desfăşurat sub forma unui masterat, care vine în continuarea altor programe desfăşurate pentru pregătirea funcţionarilor publici europeni, cum ar fi programul INTESA. Urmează un alt program, sub denumirea Inspire, este vorba despre studierea criminalităţii europene şi acest program care se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea din Padova, sub egida Grupului de la Coimbra.
 

Comentarii

comentarii