Acasă Actualitate Dezvoltarea turismului în Timiș prin trasee de drumeție și ture de alergare,...

Dezvoltarea turismului în Timiș prin trasee de drumeție și ture de alergare, în 2021

316
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei trei poli de dezvoltare a turismului în județul Timiș – zona traseelor montane formată din comunele Tomești, Nădrag, Pietroasa, Margina și Fârdea – va accelera în 2021 demersurile de dezvoltare și a mai multor trasee de drumeție în zona muntoasă a județului Timiș, în colaborare cu reprezentanți ai Regiei Naționale Romsilva.

Delioara Barbu, directoarea Asociației de Dezvoltare și Promovare a Turismului Timiș, a explicat că, în funcție de condițiile impuse de pandemie, la finalul verii, este programată să aibă loc o primă tură de alergare pe Transluncani, eveniment inițiat în colaborare cu asociații de profil, cu scopul de a promova turismul activ și noua zonă turistică dezvoltată în jurul celei mai înalte șosele din județ.

În același areal, conducerea Primăriei Tomești a anunțat că urmează să fie amenajat și un spațiu pentru campare în vara acestui an.

În cadrul primei întâlniri a consiliului, coordonată de președintele APDT Timiș, Alexandru Proteasa, și derulată în comuna Tomești, au mai fost stabilite ca priorități și dezvoltarea elementelor de infrastructură turistică precum locuri de parcare pentru mașini și autocare în mediul rural, cât și facilități privind accesul la apă potabilă și toalete publice pentru vizitatori.

În noua formulă, Consiliul Director al APDT Timiș este format din comunele Tomești (vicepreședinte), Margina (membru), Foeni (membru) și orașul Buziaș (membru).

Ceilalți doi poli de dezvoltare turistică a județului sunt grupați, în Centru, în jurul orașului Buziaș – stațiune balneoclimaterică de interes național și în Vest în jurul comunelor Lovrin-Șandra și al orașelor Sânnicolau Mare – Jimbolia.

 

Comentarii

comentarii