Acasă Actualitate DGASPC Timiș: Telefonul Copilului 0256-983 devine și Telefonul de Urgență, 24 de...

DGASPC Timiș: Telefonul Copilului 0256-983 devine și Telefonul de Urgență, 24 de ore din 24

415
DISTRIBUIȚI

Pe acest număr: 0256-983, cu siguranță că îl cunoașteți de aproape 20 de ani. Este „Telefonul Copilului” de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din județul Timiș.

În tot acest timp, DGASPC Timiș a sprijinit mii de copii ale căror cazuri au fost sesizate la acest număr de telefon. Mii de copii au fost ajutați să depășească traume, să zâmbească, să meargă mai departe, cu încredere în viitor.

De astăzi, 25 martie, „Telefonul Copilului” devine și „Telefonul de Urgență”, funcționând, ca și până acum, 24 de ore din 24.

”La numărul 0256-983 ne poate apela, de astăzi, orice persoană vârstnică sau oricine cunoaște situația unei persoane în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau fără altă formă de ajutor. Este important ca expunerea acestor persoane în afara locuințelor să fie minimă și să reducem la maxim riscul de răspândire a coronavirusului COVID – 19”, spune Emilia Milutinovici, directoarea DGASPC Timiș.

Astfel este important de știut că persoanele vârstnice beneficiază de ajutor din partea asistenților sociali din județ și din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Primul pas este ca aceste persoane să contacteze, telefonic, serviciul public de asistență socială din localitatea de domiciliu, din cadrul primăriei, pentru a fi luate în evidență și a primi ajutor.

Dacă nu reușesc să ia legătura cu nimeni de la primăria de domiciliu sau dacă au solicitat sprijin și nu l-au primit, atunci sunt rugate să contacteze DGASPC Timiș la 0256-983 –  „Telefonul de Urgență”, 24 de ore din 24.

Un operator va prelua toate coordonatele persoanei, precum și solicitarea acesteia, urmând să facă toate demersurile necesare pentru ca aceasta să primească sprijin.

”DGASPC Timiș este alături de toate persoanele aflate în dificultate, de toți cei care au nevoie de ajutor. Solidaritatea, empatia și susținerea reciprocă sunt cu atât mai importante în aceste zile în care întreaga lume este pusă la încercare, în contextul actual, al pandemiei și al riscului de răspândire a COVID-19.

Vom continua să ne adaptăm acestei situații și să luăm măsuri în sprijinul cetățenilor, astfel încât să limităm la maxim interacțiunea fizică, rămânând, însă, aproape de oameni.

Vă reamintim că este vital ca, în aceste zile, să fie respectate toate legile, normele și recomandările transmise de autorități în vederea prevenirii infectării cu COVID-19 și că este important să … #statiacasă”, a conchis Milut9inovici.

Comentarii

comentarii