Acasă Stiri pe scurt Diaconescu, Capital Partners: Luam toate masurile legale pentru anularea AGA SIF1

Diaconescu, Capital Partners: Luam toate masurile legale pentru anularea AGA SIF1

DISTRIBUIȚI

Andrei Diaconescu, asociat la Capital Partners, si firma Drogati Enterprises Limited, cu sediul in Cipru, au depus citatii catre Oficiul Registrului Comertului pentru ca institutia sa nu inregistreseze deciziile luate in cadrul adunarii generale a SIF Banat-Crisana (SIF1) din 25 aprilie.
 “Incet, incet luam toate masurile legale necesare pentru a anula deciziile AGA. Am facut o actiune la Tribunalul Arad pentru conservarea datelor votului electronic, iar instanta a dat o decizie cu executie imediata, insa SIF1 nu a permis acest lucru”, a declarat, pentru Wall Street, Andrei Diaconescu.
 La inceputul lunii, mai multi actionari care au candidat pentru un loc in conducerea SIF1 au cerut Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa investigheze modul in care s-au desfasurat alegerile in adunarea generala din 25 aprilie.  Diaconescu a mai precizat ca investigatiile arbitrului pietei de capital sunt in curs, solicitandu-le actionarilor care au formulat cererea toate datele necesare.
“Ma astept sa aiba loc o noua adunare generala, cat mai curand in 2-3 luni, insa acest lucru depinde de foarte multe variabile”, a mai declarat reprezentantul Capital Partners.
SIF Banat-Crisana a suspendat drepturile de vot pentru 20% din totalul actiunilor, dupa ce a presupus ca mai multe grupuri de investitori actioneaza in mod concertat. Locurile din conducerea SIF Banat Crisana au starnit o lupta acerba, fiind ravnite de mai multi oameni de afaceri importanti, printre care Horia Ciorcila – presedintele Bancii Transilvania, Doru Lionachescu – directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu – presedintele Romenergo, Octavian Radu – proprietar al grupului de firme RTC, si actualul presedinte al SIF1 – Ioan Cuzman. Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu au fost realesi in conducerea SIF1 in cadrul AGA de sambata, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societatii de investitii, si Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania. Ulterior, noii membri si-au depus demisia.

Comentarii

comentarii