Acasă Eveniment DIICOT a cerut arestarea preventivă a interlopului Lucian Boncu, dar acesta a...

DIICOT a cerut arestarea preventivă a interlopului Lucian Boncu, dar acesta a dispărut. Tribunalul Timiș a aprobat arestarea în lipsă, pentru 30 de zile

955
DISTRIBUIȚI

Joi, 27 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Timișoara au cerut arestarea preventivă a interlopului Lucian Boncu, trimis în judecată pentru să săvârșirea infracțiunilor de încercare de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Este vorba despre tentativa de asasinat la adresa jurnalistului Dragoș Boța.

Pe 23 aprilie 2020, DIICOT anunța, printr-un comunicat de presă, că începe urmărirea penală a lui Boncu. Prin rechizitoriul din 27 mai, s-a dispus și trimiterea în judecată și arestarea preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor amintite. Cum între timp interlopul nu a putut fi găsit, vineri Tribunalul Timiș a dispus arestarea în lipsă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Într-un nou comunicat de presă, reprezentanții DIICOT Timișoara prezintă din nou firul acțiunii care a culminat cu trimiterea în judecată a lui Boncu: „În cauză s-a reținut faptul că, la data de 10.09.2019, inculpatul a încercat să determine mai multe persoane să agreseze prin împușcare un jurnalist de la o publicație on-line, ca răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta la adresa sa. În acest scop, i-a predat unuia dintre atacatori, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc, semiautomată, calibrul 7,65 mm, promițând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îl va recompensa financiar atât pe el cât și pe ceilalți participanți la agresiune, precum și că le va oferi arma de foc în mod de gratuit”.

Concret, Boncu își trimisese trei „subalterni” să se ocupe de asasinat, aceștia fiind ajutați și de un polițist care le dădea informații, inclusiv asupra faptului că sunt urmăriți de procurori. În afară de tentativa de asasinat, interlopul mai este cercetat, în dosare diferite, de trafic de cocaină, de șantaje, reglări de conturi și extorcări.

Procurorii mai spun că au fost instituite măsuri asiguratorii, iar dosarul a fost înaintat totuși Tribunalului Timiș. „Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează în finalul comunicatului de presă.

Comentarii

comentarii