Acasă Administraţie Dileme în învăţământul teologic din Banat

Dileme în învăţământul teologic din Banat

572
DISTRIBUIȚI

uvt1

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului a discutat o variantă ce restricţionează la sânge învăţământul teologic superior în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

Este foarte posibil ca din anul universitar 2015-2016 învăţământul superior teologic să nu mai poată funcţiona în judeţele Caraş-Severin şi Arad. Există mai multe variante, dar principala opţiune pare a fi ca pe raza celor trei judeţe – Timiş, Caraş-Sevrin şi Arad – să nu mai existe facultăţi de teologie decât la Universitatea de Vest din Timişoara.

Mitropolia Banatului analizează mai multe variante

Vicarul eparhial, preotul Ionel Popescu, recunoaște că există mai multe discuţii în acest sens, dar până acum nu s-a luat nicio decizie. Propunerea Sinodului Mitropolitan va trebui aprobată de Sfântul Sinod al BOR, singurul for care poate decide acest lucru.

„Există la nivelul mitropoliei o comisie de învăţământ teologic formată din reprezentanţii celor trei eparhii care să analizeze oportunitatea unei mai bune organizări a învăţământului teologic în cele trei judeţe: Caraş, Timiş şi Arad. Această comisie s-a întrunit de două ori şi a înaintat un raport care a fost prezentat sinodului mitropolitan, dar vor urma noi şi noi analize pentru a găsi soluţiile cele mai potrivite. Nu se ştie încă nimic, dar se analizează mai multe variante. Ulterior se va înainta o propunere concretă la sfântul Sindod, la Patriarhie. Nu ne grăbim să luăm o decizie pentru că este o situaţie delicată, trebuie să luăm o hotărâre foarte bine argumentată”, a declarat vicarul eparhial Ionel Popescu.

Comentarii

comentarii