Acasă Actualitate Din 15 martie încep reparaţiile drumurilor judeţene

Din 15 martie încep reparaţiile drumurilor judeţene

381
DISTRIBUIȚI

Fiind şofer, prin gropi cutreieram
Drumurile judeţene suferă la ora actuală din cauza gropilor. Suferă ele, suferim şi noi, suferă şi maşinile. În Timişoara au început plombările, dar pe drumurile judeţene încă nu s-a dat startul. Se va da în câteva zile, mai precis pe 15 martie. Din această dată vor începe plombările pe drumurile judeţene. Gropile apar, în general, din cauza diferenţei de temperatură – îngheţ-dezgheţ. O plombă poate să ţină şase luni sau un an. Problema cea mare însă o reprezintă drumurile care plâng după o reabilitare totală. Dacă s-ar face o reabilitare totală a respectivului drum, atunci nici gropile nu ar mai apărea, cu tot cu diferenţele de temperatură şi cu tot îngheţul şi dezgheţul de pe lume. “Avem în perspectivă ca din 15 martie să începem plombarea pe majoritatea traseelor cu probleme, cu mixtură la cald. Aşteptăm să se mai încălzească timpul. După 15 martie vrem să începem campania de reparaţii”, spune Mirel Gheorghe, directorul Direcţiei de Drumuri din Consiliul Judeţean Timiş.

Drumurile vechi trebuie reabilitate
Totuşi, gropile tot apar, an de an şi te surprind atunci când te aştepţi mai puţin. Pentru ca gropile din asfalt să rămână o amintire, drumurile trebuie reabilitate în aşa fel încât să suporte un flux mai mare de maşini şi să aibă o portanţă mai mare. “La noi, la drumuri judeţene, majoritatea traseelor sunt cu îmbrăcăminte asfaltică veche de 35 de ani, chiar 40. An de an, noi am făcut lucrări de reparaţii. Până nu se reabilitează drumurile acestea vechi, care nu mai fac faţă tonajului actual şi traficului de maşini, se vor mai întâmpla astfel de lucruri. Sunt cauze unde apar gropi şi acolo unde drumurile nu mai au capacitate portantă”, mai spune Mirel Gheorghe.

“Avem o infrastructură slabă a drumurilor judeţene, o infrastructură care a fost proiectată nu pentru traficul actual”

“Săptămâna viitoare vor da drumul al staţiile de asfalt. Le recomand şoferilor să circule cu mai multă grijă. Cum încep staţiile de asfalt, încep şi reparaţiile. Deja evaluăm gropile. Avem o infrastructură slabă a drumurilor judeţene, o infrastructură care a fost proiectată nu pentru traficul actual. În ultimii ani a crescut foarte mult traficul în judeţ. De asta ne preocupăm să modernizăm drumurile. Drumurile nu au fost proiectate pentru acest trafic. Consiliul Judeţean a alocat sume destul de mari de bani pentru drumuri”, spune Adam Crăciunescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Comentarii

comentarii