Acasă Actualitate Din 2019, Agențiile Județene pentru Plăți și Prestații Sociale plătesc prestațiile sociale...

Din 2019, Agențiile Județene pentru Plăți și Prestații Sociale plătesc prestațiile sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități

512
DISTRIBUIȚI

Începând cu luna ianuarie 2019, plata prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități este preluată de către Agențiile Județene pentru Plăți și Prestații Sociale. Până acum, administrarea sumelor s-a realizat prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, iar plata efectivă la beneficiar a fost asigurată prin Direcțiile generale de asistență socială organizate în subordinea consiliilor județene.

Acest aspect este prevăzut de Hotărârea de Guvern numărul 1019 din 20 decembrie 2018 privind aprobarea Procedurii de preluare de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială a personalului cu atribuţii în efectuarea plăţilor prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene a Procedurii de acordare a plăţilor, precum şi situaţiile de suspendare, modificare, încetare a dreptului la prestaţiile sociale pentru persoanele cu handicap.

„Această modificare presupune simplificarea procedurii de plată a prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități. Drepturile acordate persoanelor cu dizabilități rămân aceleași care sunt prevăzute de Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap”, transmit cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii