Acasă Actualitate Din 8 tramvaie noi, în Timișoara merg doar două, care s-au blocat...

Din 8 tramvaie noi, în Timișoara merg doar două, care s-au blocat pe șine de cinci ori

DISTRIBUIȚI

Noile tramvaie din Timișoara, cumpărate cu fonduri europene, au devenit subiect de glume. După multă vreme în depozit, primul tramvai intrat în circulație a rămas blocat în mijlocul traseului. L-au urmat și celelalte. Așa că tramvaiele au făcut cale întoarsă în depozit.

Un astfel de tramvai a fost cumpărat de Primăria Timișoara cu 11 milioane de lei. Are sisteme inteligente de frânare, aer condiționat, încălzire în scaune și panouri interactive. Numai că, la primele curse, garniturile au rămas blocate pe șine de cinci ori. Călătorii se plâng pe rețelele de socializare că tramvaiele se strică în fiecare zi pe traseu.

Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24: Chiar dacă în acest moment, în Timișoara, sunt opt astfel de tramvaie ultramoderne, așa cum spune administrația, în oraș circulă doar două. Asta din cauza faptului că multe linii nu sunt reabilitate.

”Din păcate, mai sunt și blocaje care se întâmplă și din cauza noastră, a societății, mai exact a vatmanilor, nu apasă butoanele la timp înainte să treacă pe sub încrucișări, dar mai sunt și probleme care țin de o problemă tehnică a tramvaiului”, a declarat Patriciu Rușeț, director Societatea de Transport Public Timișoara, pentru digi24.ro.

Garniturile sunt în perioada de garanție, iar reprezentanții firmei din Turcia au venit în Timișoara să le verifice. Până când vor fi rezolvate aceste probleme, tramvaiele noi vor circula în regim de avarie, scire digi24.ro.

Comentarii

comentarii