Acasă Actualitate Din cauza frigului din clase, elevii de la Liceul Grigore Moisil vor...

Din cauza frigului din clase, elevii de la Liceul Grigore Moisil vor face orele online. Colterm încă nu a finalizat lucrările în zonă

199
DISTRIBUIȚI

Începând de miercuri, elevii care învață la Liceul Grigore Moisil vor trece în sistemul online. Vina o poartă nu pandemia (deși, oficial, acesta este motivul), ci Coltem-ul, agentul termic lipsind cu desăvârșire din caloriferele unității de învățământ. Măsura ar urma să dureze mai multe zile, conform deciziei Consiliului de Administrație, începând din 12 octombrie până pe 25 octombrie.

”În temeiul prevederilor din Legea Educației Naționale nr. 1 din 2011, cu modificările și completările ulterioare; În temeiul Ordinului Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr.5338/1082/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2; În temeiul prevederilor O.M.S. nr. 1456/25.08.2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, cu modificările și completările ulterioare; În temeiul prevederilor Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, aprobat prin O.M.E.C nr. 5447/31.08.2020, cu modificările și completările ulterioare:

Consiliul de Administrație a hotărât în ședința de astăzi desfășurarea activităților didactice on-line pentru toate clasele de la Liceul Teoretic Grigore Moisil, perioada 12.10 până la data de 25.10.2021. Numărul total al elevilor înscriși în SIIIR – 1858. Numărul elevilor care își vor desfășura activitatea online – 1858. Numărul elevilor depistați COVID pozitiv (aflați în izolare la domiciliu/ carantină la domiciliu/ carantină instituționalizată…) – 41. Numărul cadrelor didactice care își vor desfășura activitatea online (infectate cu virusul SARS-CoV-2, aflate în izolare la domiciliu/carantină la domiciliu/ carantină instituționalizată…)-119”, precizează hotărârea conducerii de la Grigore Moisil.

“A fost întrunit astăzi Consiliul de Administraţie în şedinţă. Am avut mai multe aspecte de discutat. Sunt 24 de clase care funcţionează în regim online din cauza situaţiei epidemiologice şi un alt aspect, temperatura scăzută înregistrată în ultimele două zile în sălile de clasă din cauza lipsei de alimentare cu agent termic. La noi acolo în zonă se fac lucrări la reţeaua de alimentare şi cele două clădiri de pe strada Ghirlandei şi Bălcescu nu au căldură”, a declarat, pentru News.ro, Cerasela Bociu, director al Liceului Teoretic “Grigore Moisil”.

Șeful PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, un părinte direct afectat de această hotărâre, vorbește de vina primarului Dominic Fritz: ”Tocmai am primit un mesaj pe grupul clasei prin care ni se comunică decizia Liceului Grigore Moisil, unde învață băiatul meu, de a trece toate orele de clasă în online. Explicația? “…temperatura scăzută din sălile de clasă cauzată de lipsa alimentării cu agent termic…””. Nu ne-a închis pandemia, dar a reuşit Primăria! Domnule Fritz, să te …pup!”.

Societatea de termoficare Colterm din Timişoara a început de luni probele la cald, însă temperatura este scăzută întrucât agentul termic pleacă din centrală la doar 30-35 de grade. În multe zone însă încălzirea nu a pornit deloc, întrucât mai sunt şantiere deschise pentru retehnologizare şi se înlocuiesc conducte.

Reprezentanții Colterm recunosc că în zona Liceului Grigore Moisil sunt probleme, lucrările la rețeaua de termoficare, efectuate pe bani europeni, urmând să fie încheiate cel târziu până la finalul săptămânii.

Comentarii

comentarii