Acasă Actualitate Din Estonia, Marcel Miclău a transmis pentru ZIUA de Vest primele concluzii...

Din Estonia, Marcel Miclău a transmis pentru ZIUA de Vest primele concluzii ale Congresul Mondial al Serviciilor Publice de Ocupare

DISTRIBUIȚI

Reprezentanți din 82 de țări – dintre care și România, prin timișoreanul Marcel Miclău, secretarul general al ANOFM, fostul director al AJOFM Timiș –  participă la Congresul Mondial al Serviciilor Publice de Ocupare, de la Tallinn, capitala Estoniei – țară membră a Uniunii Europene, în perioada 26 – 29 aprilie.

De la Tallinn, miercuri 27 aprilie, în a doua zi a lucrărilor, Marcel Miclău a transmis pentru ZIUA de Vest, primele concluzii ale Congresului Mondial.

“Asociația Mondială  a Serviciilor Publice de Ocupare a subliniat că trebuie să învățăm și să tragem concluzii utile din cele trei crize majore cu care se confruntă Uniunea Europeană și întreaga lume. Este vorba de criza sanitară, provocată de COVID19, criza energetică și a refugiaților.

Astfel, trebuie să știm și să fim pregătiți pentru a răspunde eficient tuturor provocărilor, nevoii de digitalizare și găsirii instrumentelor necesare principalilor beneficiari ai serviciilor publice de ocupare: angajați, angajatori și antreprenori pentru ca tranziția la competențe noi, cum e digitalizarea, să se realizeze cât mai rapid. De aceea trebuie dă fim inovativi, eficienți și practici”.

Prima zi a avut scop administrativ, au fost alese conducerea și consiliul de administrație ai organizației mondiale.

Începând cu ziua a doua, au avut loc vizite de studiu și s-a discutat masuri active pentru eficientizarea activității pe perioadele de criză.

Pe lângă acestea, se analizează modele de bună practică, privind digitalizarea, unde Estonia ocupă locul I. Are cel mai digitalizat și eficient sistem, din toate punctele de vedere.

 

 

Comentarii

comentarii