Acasă Economic Din martie, Wizz Air va lansa cursa Timişoara – Pisa

Din martie, Wizz Air va lansa cursa Timişoara – Pisa

496
DISTRIBUIȚI

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low fare – low cost din Europa Centrală şi de Est a transportat 7,8 milioane de pasageri în 2009, reprezentând o creştere cu 33%, comparativ cu 2008. Cea mai mare creştere a fost înregistrată în România, cu 1,65 milioane de pasageri transportaţi în 2009, cu 87% mai mult faţă de anul anterior.
Pe parcursul anului 2009, compania a deschis o nouă bază în Praga, ajungând la un total de 11 baze în Europa Centrala şi de Est, a adăugat 7 noi aeronave, flota crescând la 27 Airbus A320 şi a lansat 40 noi zboruri, rezultând o reţea formată din 147 de rute. 
Wizz Air a continuat să se dezvolte în 2009 în România, în timp ce alte companii aeriene au ieşit de pe piaţă sau au luptat să supravieţuiască. A fost lansată baza din Timişoara iar capacitatea de transport a fost dublată la 6 aeronave. În total, Wizz Air a lansat anul trecut operaţiuni pe 16 noi rute din România. În plus, Wizz Air a devenit cea mai mare linie aeriană pe întreaga piaţă românească. Dezvoltarea va continua şi în 2010. Recent, Wizz Air a anunţat că va aloca o a treia aeronavă bazei din Cluj, permiţând astfel lansarea de noi zboruri spre Pisa şi Cuneo/Torino din iunie 2010. Cursa Timişoara – Forli/Pisa va fi operată începând cu martie iar zboruri din Bucureşti spre Pisa vor fi accesibile din iunie, anul acesta.
“În ultimii ani, Wizz Air a devenit una dintre liniile aeriene cu cea mai rapidă creştere din lume. Vom continua să ne dezvoltăm şi în 2010 când vor fi lansate noi baze operaţionale şi noi rute, vor creşte frecvenţele zborurilor şi vor fi transportaţi peste 10 milioane de pasageri” – a declarat József Váradi, Director Executiv Wizz Air.
 

Comentarii

comentarii