Acasă Actualitate Din nou, ritm de vaccinare împotriva COVID-19 mai scăzut în weekend, în...

Din nou, ritm de vaccinare împotriva COVID-19 mai scăzut în weekend, în Timiș

318
DISTRIBUIȚI

Și în ultimul final de săptămână al lunii mai, ritmul de vaccinare împotriva COVID-19 în Timiș a fost ceva mai scăzut decât în zilele lucrătoare, la fel cum s-a întâmplat și în cel anterior. Sâmbătă, s-au vaccinat 2.069 de persoane, iar duminică, doar 1.834. În zilele lucrătoare precedente se trecea și de 2.700 de doze de vaccin administrate în 24 de ore.

Atât sâmbătă, cât și duminică, majoritatea celor care s-au vaccinat, aproximativ două treimi, au primit rapelul. Cei mai mulți, peste 1.500 în fiecare zi, s-au vaccinat cu Pfizer. În fiecare dintre cele două zile, au fost peste 100 de persoane care s-au imunizat cu serul AstraZeneca și cam tot atâția care au făcut-o cu Johnson&Johnson. Cu Moderna, numerele sunt ceva mai scăzute, în jur de 40 de persoane pe zi. În acest weekend nu au fost raportate reacții adverse.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 349.230 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Numărul persoanelor vaccinate complet împotriva COVID-19 este de 167.577. Aici intră atât cele care au primit ambele doze de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, cât și cei care au primit singura doză de Johnson&Johnson. Reacții adverse au fost raportate în 0,04% din totalul vaccinărilor făcute, adică în număr de 137.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii