Acasă Actualitate Din Portugalia realitatea se vede altfel. Problema vaporașelor s-a blocat la Comisia...

Din Portugalia realitatea se vede altfel. Problema vaporașelor s-a blocat la Comisia de mediu din Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

Aflat în Portugalia, unde știrile din țară ajung se pare mai greu, chiar dacă spune că este ”conectat intens acasă”, primarul Nicolae Robu a anunțat, ”cu mare bucurie”, că problema vaporașelor e pe cale de a se rezolva.

”Am vorbit astăzi, 20.04.2018, eu și d-na secretar general al Ministerului Transporturilor, Elena Petrașcu, convenind ca Primăria Timișoara să pună la dispoziția Ministerului Transporturilor, ca sediu pentru viitoarea structură de tip regie “Administrarea Căii Navigabile Canalul Bega”, un spațiu corespunzător, în regim de comodat”, a scris pe Facebook primarul Timișoarei.

Cu doar o zi înainte, la conferința de presă a PNL Timiș, al cărui președinte este același Nicolae Robu, colegul său de partid, senatorul Marilen Pirtea, declara că amendamentul pe care l-a depus la proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii apelor, astfel încât circulația vaporașelor pe Bega să fie posibilă, a fost respins de Comisia de mediu din Camera Deputaților.

”Un vot dat zilele trecute de PSD împotriva Timișoarei ne poate costa 6 milioane de euro. Interesul public este călcat în picioare de obediența politică oarbă. Ceea ce deranjează cu atât mai mult este că nu am primit sprijin din partea parlamentarilor de Timiș ai puterii în promovarea inițiativei parlamentare, pentru un proiect care nu este al lui Pirtea, nu este al lui Robu, nu este al PNL-ului, ci este al timișorenilor.

Amendamentul pe care l-am depus la proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii apelor, astfel încât circulația vaporașelor pe Bega să fie posibilă, a fost respins de Comisia de mediu din Camera Deputaților.

Amendamentul ar permite crearea structurii „Administrația Căii Navigabile Canalul Bega” în jurisdicția Ministerului Apelor și Pădurilor. Proiectul Primăriei Timișoara cu privire la canalul Bega nu poate fi finalizat din cauză că nu a fost înființată structura despre care vorbeam, care să asigure reglementarea și semnalizarea navigației.

Această situație trenează de doi ani și există riscul retragerii celor 6 milioane de euro”, a declarat senatorul PNL Marilen Pirtea.

Prin urmare, dacă legea nu se modifică primarul poate să dea oricâte spații dorește unei entități care nu există.

Comentarii

comentarii