Acasă Actualitate Din septembrie, autobuze Mercedes în Timişoara

Din septembrie, autobuze Mercedes în Timişoara

DISTRIBUIȚI

Demersurile pentru achiziţionarea a 30 de noi autobuze de către municipalitate sunt pe ultima sută de metri. În urmă cu trei săptămâni, reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţau că la licitaţia pentru noile autobuze se înscriseseră cu oferte patru firme, urmând ca acestea să prezinte „produsul”. Tot atunci, primul producător ce prezenta modelul de autobuz propus pentru Timişoara era Mercedes. Celelalte firme înscrise în licitaţie, Iris Bus, Solaris (Polonia) şi Alfa Busz (Ungaria), nu s-au mai prezentat pentru vizualizarea de către comisia de licitaţie a produselor oferite, pentru că, după spusele reprezentanţilor Direcţiei Drumuri şi Transporturi a Primăriei Timişoara, nu s-ar fi încadrat în suma oferită pentru cele 30 de autobuze.
11 milioane de euro cheltuie municipalitatea pentru achiziţionarea, în leasing pe şapte ani, a autobuzelor care înnoiesc complet parcul auto al Regiei Autonome de Transport Timişoara. 
Este vorba despre autobuze cu articulaţie, de capacitate mare, cu peste 120 de locuri şi dotări ce oferă un confort sporit călătorilor: sistem de climatizare, închidere securizată a uşilor, nivelmetru electronic, sistem de îngenunchiere, anunţare automată a staţiei următoare etc.
Zilele acestea se finalizează procedurile de achiziţie, iar autobuzele vor ajunge în Timişoara, cel mai probabil, în luna septembrie.
Acestea vor circula pe traseele autobuzelor 33 şi 40, două dintre cele mai solicitate din oraş.

Comentarii

comentarii