Acasă Politica Din suflet, pentru lugojeni!

Din suflet, pentru lugojeni!

DISTRIBUIȚI

Nu ne oprim! Mergem mai departe!

      Iată, în curând se vor împlini patru ani de când mi-aţi acordat încrederea pentru a conduce administraţia municipiului Lugoj.
      Acum, la ceas de bilanţ, vreau să cred că rezultatele votului vostru, al lugojenilor, dat în 2008, au rodit, că oraşul nostru, Lugojul, este astăzi mai frumos, mai european, dar îşi păstrează totodată farmecul de oraş cultural al Banatului.

       Vă spun din toata inima că a fi primar al municipiului Lugoj înseamnă mai mult decât asfaltări, decât reabilitări de blocuri, aducţiuni de apă, canalizare, iluminat public, jocuri pentru copii. Desigur, sunt foarte importante şi acestea, dar a fi primarul municipiului Lugoj înseamnă, pentru mine, a da încredere lugojenilor în oraşul lor, în viitorul lor. Înseamnă a da sau a reda lugojenilor convingerea că se poate mai mult, ambiţia de a vrea mai mult, mândria de a reuşi să facem mai mult.
      Investiţiile pe care le facem sunt pentru oameni, pentru lugojeni! Cred că trebuie să facem mai mult decât să modernizam un oraş, trebuie să construim o comunitate. Acesta a fost ţelul meu în acest mandat: să reuşesc să fac ceva pentru fiecare lugojean – pentru tineri şi pentru vârstnici, pentru copii şi pentru părinţi, pentru locuitorii din centru şi pentru locuitorii din cartiere, pentru cei care au maşini şi pentru pietoni, pentru cei care acordă importanţă şcolii, dar şi pentru cei care cred că biserica şi credinţa sunt importante, pentru iubitorii de sport şi pentru iubitorii de natură, pentru cei care îşi doresc apă bună la robinete, dar şi pentru cei care au nevoie de locuri de muncă şi pentru întreprinzătorii care încearcă să le creeze.
     Ce doresc eu, ca lugojean şi ca fiu al acestei urbe, este ca viaţa, ca trăirea fiecărui lugojean să fie schimbată în bine, într-o perioadă în care alte localităţi din România au trebuit să recurgă la măsuri drastice din cauza lipsei banilor, a crizei care a lovit în valuri România şi, de ce nu, a proastei administrări a banului public.
      Într-o perioadă în care primăriile din toată ţara au fost obligate prin lege să opereze concedieri din rândul funcţionarilor publici din cadrul primăriilor, administraţia lugojeană a reuşit performanţa de a nu concedia nici un angajat, păstrând toate locurile de muncă ale lugojenilor care lucrează în această instituţie. Mai mult, deşi a devenit aproape un lait-motiv că nu există în sistem bani pentru asistenţa socială şi învăţământ, Primăria Lugoj a reuşit în toată această perioadă să asigure şi să plătească salariile profesorilor, ale însoţitorilor persoanelor cu nevoi speciale şi ale asistenţilor personali.
      Spitalul Municipal Lugoj, preluat cu o mare datorie istorică, de 32 miliarde de lei, este acum poate singurul din ţară fără datorii la bugetul asigurărilor de sănătate, dar şi într-un permanent proces de transformare, de modernizare, în scopul furnizării unor servicii medicale de calitate, performante.
      Sunt lugojean şi în ultimii patru ani am fost în slujba lugojenilor. Îmi doresc ca fiecare dintre noi, când merge spre casă, să aibă o mulţumire în suflet pentru că drumul către casa lui este asfaltat. Îmi doresc ca fiecare lugojean să se simtă mândru şi dator să facă mai multe, când vede cartierul în care locuieşte, în fiecare an mai frumos, mai îngrijit. Dar, aceasta este o muncă de echipă şi doresc să facem echipa împreună!                    
        Dragi lugojeni, doresc să vă gândiţi la perioada ultimilor patru ani, perioadă în care mi-am împletit destinul cu al dumneavoastră şi în care m-aţi văzut nu stând în primărie, nu ţinând discursuri, nu stând la birou, ci în permanentă mişcare, în mijlocul lugojenilor, în locurile unde sunt lucrări în folosul Lugojului, acolo unde prezenţa mea este necesară şi utilă. Şi vreau să vă încredinţez că în tot ceea ce voi face vă voi consulta, voi discuta cu dumneavoastră, dragii mei lugojeni, pentru că mizez pe înţelepciunea dumneavoastră şi voi face tot ce stă în puterile mele omeneşti să nu vă înşel aşteptările!

Primarul Municipiului Lugoj,
Prof. ing. Francisc Constantin BOLDEA

 

 

Comentarii

comentarii