Acasă Cultura Dincolo de Rubicon sau Revoluția de la Timișoara, în două limbi

Dincolo de Rubicon sau Revoluția de la Timișoara, în două limbi

DISTRIBUIȚI

lansare carte muzeuMuzeul de Artă Timișora organizează joi, 27 aprilie, la ora 12.30, la lansarea cărții Jenseits des Rubikon 1989 –Timișoara 1990 – Dincolo de Rubicon 1989 –Timișoara 1990, a autorului prof. univ. dr. Alexandru Oșca, la Palatul Baroc, în Piața Unirii, Timișoara.

Evenimentul este rezultatul colaborării Muzeului de Artă Timișoara cu Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 și va avea loc în prezența lui Rolf Maruhn, Consulul Republicii Federale Germania la Timișoara. Vor susține alocuțiuni, alături de autor, prof. univ. dr. Constantin Hlihor, prof. univ. dr. Miodrag Milin și prof. univ. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă  Timișoara.
Cartea surprinde esența evenimentelor declanșate și desfășurate la Timișoara – primul oraș liber de comunism din România – în decembrie 1989 și în primele luni ale anului 1990.
Prin publicarea volumului și în limba germană, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 dorește să prezinte detalii despre evenimentele sângeroase din Decembrie 1989 la nivel internațional. Tipărirea unor volume în limbi de circulație dedicate Revoluției Române poate înlesni accesul cercetătorilor străini interesați de subiect prin punerea la dispoziție a unor informații și analize bazate pe documente din arhivele românești, dar și pe mărturiile participanților la Revoluției. Lucrarea poate fi accesată gratuit de pe site-ul oficial al IRRD: http://irrd.ro/wp-conte…/…/ 2017/03/Rubicon-germana-final. pdf, a informat Muzeul de Artă Timișoara.

Comentarii

comentarii