Acasă Cultura Dinu Bodiciu a îmbrăcat-o pe Lady Gaga și pe actorii din Hunger...

Dinu Bodiciu a îmbrăcat-o pe Lady Gaga și pe actorii din Hunger Games, iar acum expune la Calina Timișoara

DISTRIBUIȚI

Fundația Calina, strada Mărășești 1-3 Timișoara, Piața Victoriei, prezintă la Kunsthalle Bega Artistheteachear – Shadowear, a collection of garments for shadows.
    
Concept & Design: Dinu Bodiciu. Performance: Lee Mun Wai. Music/sound: Bani Haykal. Publication Concept & Editing: Anca Rujoiu.

Shadowear Workshop

Joi 4 Iulie 2019, ora 11, durata 3-4 ore / Kunsthalle Bega.

Pornind de la o umbră totul poate fi posibil. Preluând metoda inovativă de design vestimentar ce mută atenția designerului de la tridimensionalitatea corpului uman la suprafața plată a unei umbre, acest workshop îți oferă ocazia să creezi haine pentru și pornind de la umbră.
Materialele pentru acest workshop sunt asigurate de Kunsthalle Bega.
Pentru înscriere, trimiteți un e-mail cu o scurtă biografie la adresa calina@calina.ro până în 2 iulie 2019.

Performance. Sâmbătă 06 Iulie 2019. ora 17 – Kunsthalle Bega

Shadowear: o colecție de haine pentru umbre

Shadowear este o nouă metodă de design și producție de modă ce utilizează ca instigator al procesului de design umbra unui corp în locul corpului în sine.

Prin această metodă unică, Dinu Bodiciu a recreeat aceleași haine purtate în momentul în care fotografierea umbrei a fost făcută. În scopul de a genera o textură cât mai apropiată de cea a suprafețelor pe care umbrele au fost proiectate, au fost folosite o serie de materiale, de la organiza, plută, Tyvek, stofă, neopren inclusiv raffia.

Deși în mod convențional o colecție de haine este lansată pe podium, Shadowear este prezentată publicului sub forma unui performance, rezultatul unui proces de colaborare interdisciplinară împreună cu dansatorul Lee Mun Wai și muzicianul Bani Haykal.

Pe parcursul performance-ului, postura și volumetria iluzorie a hainelor dictează mișcările dansatorului. Corpul devine subiectul cheie în acest proces de re-interpretare a unor gesturi, posturi și atitudini corporale, unele arhetipale, altele noi, încă neexplorate.

Sunetele produse ca răspuns la performance sunt generate și procesate printr-un algoritm digital. Ce auzim în timpul performance-ului sunt, similar umbrelor, reprezentări sonore distorsionate.

Ca și colecție de modă, Shadowear nu urmărește să țintească piața și nu își dorește să ofere produse de consum.

Această abordare a procesului de design provoacă imaginația și gândirea mult mai mult decât dorința de a avea o nouă haină. Fiind o abordare conceptuală nu are ca scop să devină parte din sistemul cotidian de producție vestimentară, ci dimpotrivă, să circule sub forma unei idei sau a unui spectru ce bântuie tărâmul modei comerciale.

Dinu Bodiciu este designer, născut în România, ce trăiește și lucrează în Singapore la LASALLE College of the Arts.

Creațiile lui au fost purtate de celebrități ca Lady Gaga sau au făcut parte din costumele folosite în producția Hunger Games 3&4.

În general activitatea lui ca designer încearcă să provoace înțelegerea și modul de percepere a relațiilor dintre corp și haină.

Lee Mun Wai este dansator independent care a făcut parte ca membru fondator și participant activ al companiei T.H.E Dance Company din 2008 până în 2015. În 2014 a primit premiul Young Artist
Award în Singapore.

Bani Haykal experimentează cu text și producție muzicală. Lucrând cu o gamă foarte largă de instrumente, proiectele sale provoacă modul în care gândim o interfață și implicit care prezintă interacțiunea cu muzica și tehnologia. Este un membru al b-qvartetului și ansamblului de Pictură sonoră Erik Satay &The Kampong Arkestra.

Anca Rujoiu este curator și editor. Locuiește și lucrează în Singapore și Timișoara, fiind co-curatorul bienalei de artă contemporană Art Encounters 2019. A inițiat și a participat la editarea și producția publicației Shadowear ce documentează conceptualizarea și dezvoltarea colecției si a performance-ului omonim.

În 2019 ARTISTHETEACHER aduce arta mai aproape de tinerii din centrele universitare și mediază procesul de formare al acestora prin intermediul educației non-formale, încurajează procesul creativ și critic.

În acest sens, sunt realizate o serie de întâlniri, workshop-uri, talk-uri interactive, coordonate și moderate de artiști vizuali, curatori, istorici și critici de artă din țară și internaționali.

Anca Benera și Arnold Estefan, Liviana Dan, Olah Gyárfás, Răzvan Ion, Alex Mirutziu, Larisa Oancea, Martin Piaček ,Alexandra Pirici, Mircea Popescu, Anca Rujoiu, Dinu Bodiciu, Mun Wai Lee, Bani Haykal,  Lucia Tkáčová și Mihai Vereștiuc.


Comentarii

comentarii