Acasă Cultura Direcția pentru Cultură Timiș a lansat un nou număr al revistei Patrimonium...

Direcția pentru Cultură Timiș a lansat un nou număr al revistei Patrimonium Banaticum

1808
DISTRIBUIȚI

Direcția Județeană pentru Cultură Timiș a lansat un nou număr al revistei „Patrimonium Banaticum” (fondator Ion Marin Almăjan), în curtea cu castan a Casei Artelor (str. Episcop Augustin Pacha nr.8), joi, 2 iulie, de la ora 18.00, cu respectarea regulilor de distanțare socială și cu măștile de protecție împotriva SARS-COV2 pe față.

”De ce revista în formatul fizic? Fiindcă a avea o revistă pur și simplu în mână are mai mult sens. Senzația că ai un astfel de volum într-o bibliotecă este diferită și că ai realizat ceva concret”, a explica Sorin Predescu, directorul DJC Timiș.

Acest număr, al VIII-lea, cuprinde articole semnate de nume importante din domeniul promovării și protejării patrimoniului cultural de la noi.

Și tematica este deosebit de variată, ceea ce ne bucură foarte tare. Așa se face că, pe lângă articolele dedicate patrimoniului arhitectural, arheologic sau mobil, există și unul dedicat legislației de patrimoniu, managementului și educației culturale, precum și o serie de recenzii ale unor de lucrări de specialitate.

Comentarii

comentarii