Acasă Actualitate Directorul Filarmonicii Banatul, obligat de coronavirus să-i lase pe artişti acasă, până...

Directorul Filarmonicii Banatul, obligat de coronavirus să-i lase pe artişti acasă, până în 22 martie

DISTRIBUIȚI

Directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni, este nevoit de coronavirus să-i lase pe artişti acasă în perioada 11-22 martie, deşi voci din interiorul instituţiei susţin că dacă măsura nu era impusă de forţa majoră impusă de Ministerul Sănătăţii, activitatea ar fi continuat “nestingherită” de pericolul de răspândire a virusului.

“În acord cu măsurile restrictive menite să prevină răspândirea noului Coronavirus (COVID-19) impuse de către Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş şi Primăria Municipiului Timişoara, vă comunicăm suspendarea tuturor evenimentelor artistice ale Filarmonici Banatul în perioada 11 – 22 martie 2020”, anunţă managerul Ioan Coriolan Gârboni.

Zilele trecute, artiştii filarmonicii erau contrariaţi şi chiar disperaţi de faptul că deşi este sezon în toi de coronavirus în Timişoara, ei sunt obligaţi să vină la repetiţii în sala în care au avut loc spectacole cu sute de spectatori, poate chiar peste 1.000 de oameni, cum a fost în cazul spectacolelor susţinute luni şi marţi de Mihai Bendeac, în sala închiriată. Unii susţin că acele spectacole au fost aprobate de DSP Timiş şi de Primăria Municipiului Timişoara.

Comentarii

comentarii