Acasă Actualitate Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, un manager performant, cu proiecte de...

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, un manager performant, cu proiecte de zeci de milioane, chiar şi în pandemie

DISTRIBUIȚI

Pandemia a transformat spitalele în adevărate fronturi de luptă pentru sănătatea şi viaţa bolnavilor infectaţi cu noul virus. Nu a făcut excepţie nici Spitalul Judeţean Timişoara, al cărui manager, Raul Pătraşcu, a atenţionat, luni 23 august, că deja sunt deja 13 pacienţi bolnavi de COVID-19 în stare critică pe ATI.

În paralel cu bătălia anti-COVID, dr. Pătraşcu nu a lăsat nicio clipă deoparte proiectele dedicate bolnavilor, reuşind să atragă proiecte de 62 milioane de euro.

“Toţi cei internaţi în ATI sunt nevaccinaţi şi destui tineri. Tulpina Delta nu discriminează. Ca profesionişti din domeniul sanitar, după 1 an şi jumătate de luptă cu această boala, nu vrem să mai vedem tragedii. La Spitalul Judeţean Timişoara, vaccinarea se face rapid, într-un mediu plăcut şi în cele mai bune condiţii de siguranţă. Paşii prin care treceţi alături de personalul nostru calificat şi amabil sunt: măsurarea temperaturii, triajul epidemiologic, chestionarul şi evaluarea medicală, vaccinarea propriu-zisă, supravegherea post-vaccinare. Protejaţi-vă pe dumneavoastră şi pe cei dragi, prin vaccin”, spune dr. Raul Pătraşcu.

Pentru dedicarea faţă de spital şi bolnavi, Pătraşcu a reuşit să aducă Spitalul Judeţean Timişoara, în 2020, în aproape un an de mandat, pe podiumul desemnării ca “spitalul anului în România”, premiul fiind acordat de un juriu internaţional, format din specialişti din 12 ţări, în cadrul “Romanian Healthcare Awards”.

În această vară, managerul Judeţeanului timişorean a reuşit să obţină acordul de principiu al Consiliului Judeţean Timiş pentru finanţarea unui proiect în premiera în România, dedicat siguranţei şi confortului pacienţilor spitalului dar şi ai celorlalte unităţi sanitare din judeţ.

“Concret, este vorba despre un sistem fizic şi digital care va permite transferul instantaneu şi securizat al investigaţiilor radiologice ale pacienţilor, indiferent de unitatea sanitară la care vor merge. Un astfel de sistem (…) ar putea conecta spitalele din Timişoara şi apoi cele din judeţ, în premiera naţională. Astfel, pacienţii care sunt investigaţi într-un spital şi vor avea nevoie pe viitor de consult de specialitate în altă unitate sanitară, nu vor mai trebui nici să repete analizele, nici să care după dânşii radiografii sau acte sau CD-uri cu investigaţii tip CT sau RMN. Medicul curant din unităţile partenere va putea accesa direct, securizat şi instantaneu aceste investigaţii pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru pacient. Iar veştile bune nu se termină aici, începem lucrări importante şi parteneriate internaţionale de prestigiu”, a transmis dr. Raul Pătraşcu.

Comentarii

comentarii