Acasă Actualitate Vânzătorii de legume din Calea Lipovei au rămas fără apă

Vânzătorii de legume din Calea Lipovei au rămas fără apă

DISTRIBUIȚI

FOTO

Deputata PP-DD Maria Barna sare în ajutorul lor

Interesele obscure ale unor investitori, în strânsă legătură cu fosta administraţie, i-au lăsat fără singura sursă de apă pe pieţarii de pe str. Silistra (fosta Lotus), din zona Calea Lipovei.

Un părculeţ de o mare frumuseţe, cu flori, iarbă verde şi pomi umbroşi a fost lăsat de izbelişte, iar fântana a fost distrusă, după ce terenul a fost vândut unui italian. Pieţarii sunt revoltaţi, fiindcă nu mai au de unde să bea apă. Mai grav e că, tot în parc, adesea se adună boschetarii şi aurolacii din preajmă, de unde atacă standurile cu legume, fructe şi alte produse din piaţă, iar vânzătorii trebuie să se lupte cu ei. Asta se întâmplă din primăvara anului 2011.

 

„Terenul a fost câştigat de către fostul proprietar care apoi l-a vândut. Problema este că ne-au stricat fântâna şi nu mai avem de unde bea apă acum. Ne-au lăsat fără singura sursă de apă, din primăvara anului 2011. Au distrus şi sistemul de iluminat electric, iar seara e pericol cu boschetarii. A mai venit poliţia şi i-a mai prins. Ţi-e frică, nu e totuna. Deputata PP-DD Maria Barna a venit şi a vorbit cu noi să ne ajute într-un fel. Pentru noi era foarte bine când exista fântâna, fiindcă aveam de unde lua apă. Acum e distrusă. Vrem să ne facă fântână înapoi şi să lase parcul aşa cum a fost, nu să construiască blocuri sau supermarket. Vrem să ne foreze o altă fântână”, s-au plâns pieţarii, luni, 12 noiembrie.

Maria Barna este revoltată şi spune că ea, în calitate de parlamentar, a alocat bani pentru amenajarea parcului, dar au fost utilizaţi în altă parte. „Banii au fost folosiţi în altă parte de fosta administraţie. Trebuia să lase fântâna şi să fie amenajat parcul. Nu au făcut asta, terenul a fost dat unui italian. Oamenii care stau zi de zi în piaţă sunt disperaţi că nu mai au de unde bea apă. Trebuie forată o altă fântână”, a declarat Barna.

Comentarii

comentarii