Acasă Actualitate Distracția mare, de Ruga Timișoarei 2023, în Parcul Rozelor 

Distracția mare, de Ruga Timișoarei 2023, în Parcul Rozelor 

DISTRIBUIȚI

Ruga Timișoarei 2023 a trezit un interes foarte mare cetățenilor și au venit în numar foarte mare în Parcul Rozelor, pentru a asista la un spectacol extraordinar unde și-au dat concursul cei mai iubiți interpreți de muzică folclorică din Banat.

Fiecare participant a avut ocazia să își readucă aminte de rădăcini, de copilărie și de bunici, de bucuria revederii cu familia care, de ani și ani, vine de oricât de departe, la cea mai importantă sărbătoare a comunității – Ruga bănățeană.

Distracția a fost mare, iar muzica irezistibilă, de aceea s-a și întins hora mare, chiar în parc. Goști au fost prietenii de alte etnii: unguri, nemți, sârbi, bulgari, ucraineni…!

Toamna a reunit comunitatea timișoreană, prin spiritualitate, tradiție și bucuria unui eveniment cu totul special: Ruga Timișoarei, desfășurată până în 17 septembrie.

Pentru bănățeni, Ruga este o tradiție sfântă. În acest an, sărbătoarea a început în Piața Sf. Gheorghe, unde minunile Sfântului Iosif de la Partoș au gost pomenite printr-un spectacol rugăciune copleșitor.

Hramul Catedralei Timișoara a fost sărbătorit vineri, de Ziua Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, iar credincioșii au participat prin rugăciune la cea mai importantă sărbătoare a Catedralei Mitropolitane.

Ruga de la Timișoara nu este doar un eveniment religios, ci și un prilej de întâlnire și bucurie pentru toți locuitorii orașului.

Duminică, 17 septembrie, iubitorii folclorului sunt așteptați tot în Parcul Rozelor pentru a se bucura de un spectacol de excepție al Ansamblului Timișul.

În Banat conviețuiesc în pace și armonie nu mai puțin de 19 etnii, astfel,  nu putea lipsi o zi dedicată interculturalității. Ziua minoriăților a fost sărbătorită, sâmbătă, 16 septembrie, printr-un spectacol cu totul special, cu invitați de seamă, din țară și din din străinătate.

Într-o lume modernă, cu ritmuri tot mai rapide, Ruga Timișoarei rămâne un reper de tradiție și autenticitate. Evenimentele sunt organizate de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

 

Comentarii

comentarii