Acasă Actualitate Distracție mare a elevilor din Timiș, de Ziua Mondială a Educației 2022

Distracție mare a elevilor din Timiș, de Ziua Mondială a Educației 2022

DISTRIBUIȚI

În școlile din județul Timiș, copiii și elevii de diferite vârste au surprins în fotografii, momente, locuri, întâmplări, care-i fac să se simtă bine la școală.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, fotografiile vor fi selectate și publicate pe site-ul și pe pagina de facebook a ISJ Timiș.

De asemenea, pe data de 4 octombrie, mai multe unități de învățământ: Grădinița PP nr. 26 Timișoara în colaborare cu CSS Bega, CSEI P.P.Neveanu în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 Timișoara, Liceul Teoretic David Voniga Giroc, Școala Gimnazială Sânmihai Român, Grădinița PP nr. 5 Lugoj în colaborare cu CSEI Roșca Lugoj, Clubul Alb Viola Moșnița Nouă își deschid porțile pentru toți copiii din comunitățile școlare și nu numai, pentru activități outdoor destinate copiilor.

 

În intervalul 14,00-16,00, CSEI P.P. Neveanu găzduiește 3 ateliere dedicate: cadrelor didactice, un atelier special pentru colegii directori și un atelier pentru părinți.

Atelierul pentru profesori este extrem de util colegilor din învățământul de masă, care lucrează cu copiii cu CES (îi învață pe colegi să-și facă adaptări curriculare): Modalități de abordare a curriculumului pentru elevii cu CES.

Atelierul pentru colegii directori vine în sprijinul colegilor directori,  în contextul unei legislații în permanentă schimbare și se numește: Transformarea școlii în școală incluzivă.

Tot mâine, începând cu ora 17,00,  cu o zi înainte de Ziua Mondială a Educației,la liceul de artă Ion Vidu, Timișoara, are loc o conferință de bune practici în educație, în cadrul căreia vor fi premiați elevii olimpici naționali la geografie (ceilalți au fost premiați în vară) și olimpicii internaționali.

Vor fi povești despre viața din mijlocul elevilor, despre rolul unui dascăl.* Toate vor fi povești reale și libere.

Seara se va încheia cu un spectacol susținut de elevii liceului de Artă Ion Vidu! – a explicat prof. Aura Danielescu, inspector șef al ISJ Timiș, luni 3 octombrie.

 

 

Comentarii

comentarii