Acasă Actualitate Divergent is beautyful! Atmosferă de poveste de Ziua copiilor, la Casa Faenza...

Divergent is beautyful! Atmosferă de poveste de Ziua copiilor, la Casa Faenza Timișoara

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia zilei copiilor, la Casa Faenza Timișoara, cu sprijinul SSMT (Societății Studenților în Medicină din Timișoara) și al departamentul SCORP (Standing Commute on Human Right and Peace), sub coordonarea medicului Radosav Roxidana și al sponsorilor, a fost organizat un mare eveniment dedicat copiilor.

La ampla manifestare au fost prezenți toți  membrii care au sprijinit proiectul: firma de animație Buby’s Party, Rotaract cu cele 5 Cluburi ( Club Timisoara, Ripensis, Cetate, Opera, Cosmopolitan), Bulldog Burger, Chez Moi, MF Bikers TM, pictor Iulian Tataru, până la un reprezentat al departamentul SCORP din SSMT.

Organizatorii proiectului, împreună cu cei de la Buby’s Party, al căror reprezentant oficial al evenimentului este Prune Vlad Andrei, au oferit o atmosferă de poveste, cu atelier de pictură pentru copii, baloane modelate, face-painting si tir cu arcul.  Aceștia au reușit să aducă la viață personaje din lumea celor mici, un tobogan gonflabil care a acaparat atentia si voie buna!

Prune Vlad Andrei a declarat: “Mă bucur că am putut participa la acest proiect, că am ajutat și ca am reușit să facem fericiți atâția copilași minunați. Voluntarii noștri au fost mai implicați ca niciodată, plini de viață, iar cu zâmbete pe față am reușit să facem ca această zi să fie una de neuitat pentru copii”.

Proiectul a fost o inițiativă frumoasă a doamnei doctor Radosav Roxidana lasmina, în vederea combaterii discriminării copiilor cu dizabilități. Cu ocazia acestei inițiative, proiectul a fost introdus în “Campania Națională de Combatere a Copiilor cu Dizabilitati” susținută de echipa SCORP FASMR.

Radosav Roxidana a declarat: “Am fost la Casa Faenza în cadrul unui alt proiect și am rămas surprinsă de câta implicare am găsit aici, atât din partea conducerii, cât și din partea părinților. Acela a fost momentul când mi- am spus ca acești copii merită mai mult, merită sa fie văzuți, auziți și iubiți.

Din pacate, fondurile insuficiente îngreunau acordarea unor distracții suplimentare pentru ei, pe lângă terapia și recuperarea care deja avea loc. Prin urmare, m-am mobilizat, mi- am sunat toate ajutoarele pe care le-ați vazut azi la proiect, dar mai ales, pe coordonatoarea departamentului SCORP- Adriana Mesar, care m-a ajutat ca astăzi să aducem la viață frumosul proiect.”

Din partea cluburilor Rotaract Timișoara s-a primit un răspuns oficial, legat de colaborarea și initlțiativa frumoasă:

“Suntem deosebit de mândri să luăm parte la proiectul ‘Divergent is Beautiful’, desfășurat de Casa Faenza. Implicarea  a constat atât participarea voluntarilor noștri la activitățile din cadrul proiectului, cât și pregătirea unor pachete de dulciuri și rechizite pentru copii, dorind să le aducem un strop de bucurie și sprijin. Este esențial să susținem astfel de inițiative care promovează incluziunea și dezvoltarea armonioasă a tuturor copiilor din comunitatea noastră”.

Adriana Mesar a adăugat: “Nu vă pot spune cat de fericită sunt pentru ceea ce am reușit să realizăm. Prima dată când m-a contactat Roxidana, am fost destul de reticentă, timpul pe care îl aveam fiind destul de scurt pentru un proiect de o așa mare amploare. În final, mă bucur că mi-am luat inima în dinți și am spus “da” la această inițiativă. Vreau să mulțumesc tuturor sponsorilor care au fost implicați și care ne-au ajutat la realizarea acestui proiect minunat, vreau să vă spun că fără voi nu am fi reușit să facem atâția copii fericiți. Vă mulțumesc!”.

 

Comentarii

comentarii